Στο Μεταξουργείο, στην Κυψέλη, στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια και στα Ιλίσια. Πήγαμε και είδαμε πέντε παραστάσεις που δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να πει ότι δεν του άρεσαν, είδαμε πούλμαν γεμάτα κόσμο να κλείνουν την Ιπποκράτους και φασαίους που έψαχναν το διαμέρισμα στα Εξάρχεια για να δουν Ιονέσκο και πάρκινγκ στην Κυψέλη για να απολαύσουν Μπρεχτ. 

Η άνοδος του Αρτούρο Ούι: Η παραστασάρα του Μπινιάρη 

Παραστάσεις

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου δεν είναι απλά καλός ηθοποιός, είναι ταλεντάρα. Βρήκε το ρόλο που του ταιριάζει γάντι. Παίζει έναν  γκάνγκστερ που μοιάζει με το Χίτλερ αλλά θα μπορούσε να παίζει και στους Peaky Blinders σε μια φάρσα που θέλεις να ξαναδείς. Είναι ένας παραλληλισμός της ιστορίας της ανόδου του ναζισμού στη Γερμανία μέχρι την κατάληψη της εξουσίας από τον Χίτλερ. Ο Μπρεχτ ανασυνθέτει την ιστορία μεταφέροντας τη δράση στο γκανγκστερικό περιβάλλον της Αμερικής του μεσοπολέμου. Οι λεβέντες του Χρυσοστόμου θα σου θυμίσουν πολλά οικεία κακά. Η μεταμόρφωση του Χρυσοστόμου σε Ούι είναι κάτι που θα συζητάς για μέρες μετά την παράσταση. Η αισθητική του Άρη Μπινιάρη πρέπει να γίνει μάθημα στις σχολές σκηνοθεσίας. Ο θεατής βιώνει μια εμπειρία, δεν παρακολουθεί απλά Μπρεχτ. Τι θα σας μείνει; Ο παραλογισμός της βίας που ζούμε και στην πραγματική ζωή μας. Μακιγιάζ και κοστούμια για Όσκαρ. Η πασαρέλα του φασισμού είναι βγαλμένη από τη ζωή μας. Λατρέψαμε και τον Γιάννη Αναστασάκη και τον Άρη Κασαπίδη. Είναι η παράσταση που θα συζητά όλη η Αθήνα και την επόμενη χρονιά. 

Info:  Θέατρο ARK, Δροσοπούλου 197. Εισιτήρια εδώ.  Παίζουν: Γιάννης Αναστασάκης, Μιχάλης Βαλάσογλου, Θανάσης Ισιδώρου, Άρης Κασαπίδης, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Δαυίδ Μαλτέζε, Ερρίκος Μηλιάρης, Μαρία Παρασύρη, Αλεξία Σαπρανίδου, Φοίβος Συμεωνίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου.

Μακριά από παιδιά: Το φαινόμενο Γιώργης Τσουρής

Παραστάσεις

Ο Γιώργης ο Τσουρής είναι ένα φαινόμενο. Το έργο “Μακριά από παιδιά”, μαζί με τα “170 τετραγωνικά” και τον “Χαρτοπόλεμο”, αποτελεί το κλείσιμο της δραματικής τριλογίας, γύρω από τη θεματική: πατρική εστία – οικογένεια στην Ελλάδα του σήμερα. Ο άνθρωπος δεν ανεβάζει απλά παραστάσεις, τις δημιουργεί από το μηδέν. Τις γράφει. Κι όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, είναι ο σωτήρας της νεοελληνικής δραματουργίας. Πλέον, έχει φανατικούς θαυμαστές (εμάς μεταξύ άλλων). Τη σκηνοθεσία του έργου αναλαμβάνει ο Γιώργος Παλούμπης, που είναι ο μόνιμος συνεργάτης του. Εμείς που το είδαμε χειροκροτούσαμε για πέντε λεπτά στο τέλος. Είναι το πιο συγκινητικό έργο της τριλογίας γιατί μιλάει για τον μεγαλύτερο φόβο όλων μας. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί θα σας χαλάσω την εμπειρία. 

Μετά από μια τραυματική απώλεια, ο Τάσος και η σύζυγός του Όλγα εγκαταλείπουν το παλιό τους διαμέρισμα και μετακομίζουν στο νέο τους σπίτι. Καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα, οι διαφωνίες και οι ανελέητες συγκρούσεις μεταξύ τους πυκνώνουν συνεχώς, και τα ψέματα που τους απομακρύνουν, βαθαίνουν όλο και πιο πολύ, ενώ στο σπίτι φιλοξενούν για λίγες μέρες και την ιδιόρρυθμη μητέρα του Τάσου. Το παρελθόν «εγκυμονεί» μυστικά που τσακίζουν και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, σαν μια οδυνηρή επιβεβαίωση ότι για να φτάσεις στην αλήθεια, πρέπει να «ματώσεις». Χαρτομάντιλα να έχετε μαζί σας. 

Info: Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης. Εισιτήρια εδώ. Ηθοποιοί: Γιωργής Τσουρής, Ελεάνα Καυκαλά, Θανάσης Ζερίτης, Μιχαήλ Μελίσσης. Στο ρόλο της Αλίκης η Χριστίνα Τσάφο. 

Ανακάλυψε τις υπόλοιπες στο Provocateur.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet