Σκηνοθεσία: Κλιντ Ιστγουντ

Παίζουν: Αντζελίνα Ζολί, Τζον Μάλκοβιτς, Τζέφρι Ντόνοβαν, Μάικλ Κέλι. 

Βρισκόμαστε στο Λος Άντζελες στη δεκαετία του ’20. Μια γυναίκα η Κρίστιν Κόλινς (Ατζελίνα Τζολί) μεγαλώνει μόνη τη γιο της. Μια μέρα φεύγει για τη δουλειά της και τον αφήνει μόνο στο σπίτι για να ανακαλύψει επιστρέφοντας ότι έχει εξαφανιστεί! Εκτός από την απόγνωσή της, έχει να αντιμετωπίσει και τη διεφθαρμένη αστυνομία, η οποία για να καλύψει την ανεπάρκειά, αλλά και σκάνδαλα εις βάρος της διαστρεβλώνει τα γεγονότα. Η Κρίστιν Κόλινς θα πιεστεί να δεχτεί ως γιο της ένα άλλο παιδί για να καταλείξει σε απομόνωση σε ψυχιατρείο προκειμένου να της κλείσουν το στόμα. 

Η ιστορία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και ο Κλιντ Ιστγουντ όπως μας έχει συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια, σε ρόλο σκηνοθέτη καταφέρνει να δώσει απίστευτη δύναμη και νεύρο στην ταινία, μετατρέποντάς την άλλωτε σε περιπέτεια, άλλωτε σε θρίλερ, άλλωτε σε δράμα και άλλωτε σε αρχαία τραγωδία. Τα πάντα είναι τόσο προσεγμένα που μπαίνεις αμέσως σε ένα κλίμα που σε διαπερνά. Ακόμη και η ατμοσφαιρική μουσική φέρει την υπογραφή του Κλιντ. 

Η ερμηνεία της Ατζελίνα είναι θαυμάσια άξια της υποψηφιότητάς της για Όσκαρ το 2009, στην 81η τελετή απονομής. Η ταινία συμμετείχε επίσης στο Φεστιβάλ των Καννών και ήταν επίσης υποψήφια για 2 ακόμη Όσκαρ: Καλύτερης Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης. 

Η ταινία της ημέρας: Η Ανταλλαγή

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!