• Σκηνοθεσία: Ντάμιεν Σαζέλ
  • Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Κλερ Φόι, Κρίστοφερ Αμποτ, Κάιλ Τσάντλερ

Βασισμένη στο βιβλίο του Τζέιμς Χάνσεν «First Man: A Life of Neil A. Armstrong», αυτή είναι η πρώτη ουσιαστικά ταινία που εστιάζει στον άνθρωπο που πάτησε το πόδι του στη σελήνη, στον Νιλ Άρμστρονγκ και όχι στο αμερικάνικο κατόρθωμα.

Συγκλονισμένος από το θάνατο της 2χρονης κόρης του από καρκίνο, ο Ράιν Γκόσλινγκ που υποδύεται τον Νιλ Άρμστρονγκ πέφτει σε κατάθλιψη. Μη μπορώντας να διαχειριστεί τη θλίψη του το ρίχνει στη δουλειά και από μηχανικός εξελίσεται σε πιλότος δοκιμών της NASA, η οποία τότε ασχολούνταν με τα πρώτα της διαστημικά προγράμματα. Δίπλα στον Ράιν η σύζυγός του η Κλερ Φόι που του στέκεται στωικά και δίνει μια συγκλονιστική όπως πάντα ερμηνεία, χωρίς καν να μιλήσει πολλές φορές, απλώς και μόνο με το βλέμα της! 

Η σκηνοθετική αυτή απόπειρα του βραβευμένου με Όσκαρ για το La La Land Ντάμιεν Σαζέλ είναι η πρώτη του σε μη γνώριμα μονοπάτια, σε ταινίες που δεν περιλαμβάνουν μουσική, χορό και τραγούδι δηλαδή. Οι κριτικοί του αναγνώρισαν ευστοχίες, αλλά και μια σημαντική αστοχία, το ότι δεν συμπεριέλαβε τη χαρακτηριστική εικόνα που ο Νιλ καρφώνει την αμερικάνικη σημαία στη σελήνη. 

Όπως και να’ χει η ταινία Ο Πρώτος Άνθρωπος, καθώς είναι επικεντρωμένη στον άνθρωπο και όχι στο αμερικάνικο επίτευγμα, καταγράφει τις θυσίες σε οικογενειακό, διαπροσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο καθώς και τη διαδικασία για να καταφέρεις αυτό που μοιάζει ανέφικτο, ακόμη

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!