Αγελάδα

Αν και δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις… αγελάδες σε πρωταγωνιστικό ρόλο, παραμένουν από τους αγαπημένους φίλους του ανθρώπου. Η βραβευμένη με Oscar σκηνοθέτης,  Άντρεα Άρνολντ, επιστρέφει πίσω από την κινηματογραφική κάμερα, πέντε χρόνια μετά το απρόβλητο στη χώρα μας “American Honey” για να περιγράψει την καθημερινότητα μιας γαλακτοπαραγωγού αγελάδας, της Λούμα, την οποία συναντάμε σε μια βιομηχανική μονάδα της νοτιοανατολικής Αγγλίας έτοιμη να γεννήσει ένα ακόμα μοσχαράκι. Η σκηνοθέτης σε αυτό το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να αποτυπώσει τον κόσμο μέσα από τα μάτια της αγελάδας. Από τις πρώτες κιόλας σκηνές, όπου το νεογέννητο απομακρύνεται από τη μητέρα του κι εκείνη το αναζητάει, η ταινία μας αποκαλύπτει χωρίς διδακτικούς μελοδραματισμούς, αλλά πολύ πειστικά, την οργανωμένη διαδικασία εκμετάλλευσης ενός πολύτιμου φυσικού πόρου, της πολυποίκιλης πανίδας, από τον άνθρωπο της βιομηχανικής εποχής.


The Batman «Ο τιμωρός είναι τώρα η ίδια η σκιά της πόλης», όπως λέει κι ο ίδιος ο σκοτεινός εκδικητής (Robert Pattinson)! Μία μυστηριώδης φιγούρα που σπέρνει το φόβο, η προσωποποίηση της εκδίκησης. Η εμφάνιση του Riddler (Paul Dano) και η σειρά από φόνους που έχουν ως θύματα μεγάλες προσωπικότητες της διοίκησης  της Gotham, ταράζουν τον ίδιο αλλά και τον υπαστυνόμο Gordon (Jeffrey Wright), ο οποίος ζητά τη βοήθειά του ενώ το υπόλοιπο αστυνομικό σώμα είναι ακόμα δύσπιστο. Η συνάντηση με την Selina Kyle (Zoё Kravitz) θα περιπλέξει την κατάσταση καθώς η συνεργασία τους θα αποκαλύψει νέα στοιχεία, που θα τους φέρουν αντιμέτωπους με τις σκοτεινές φιγούρες του υπόκοσμου και το παρελθόν της εκτεταμένης διαφθοράς της Gotham….


Συρανό ντε Μπερζεράκ

Ένας άνδρας μπροστά από την εποχή του, ο Συρανό ντε Μπερζεράκ, (τον υποδύεται ο Πίτερ Ντίνκλατζ του “Game Of Thrones”) καταφέρνει πάντα να θαμπώνει τους αντιπάλους του, είτε με αιχμηρά  λογοπαίγνια σε μια λεκτική κονταρομαχία είτε με άψογη ξιφασκία σε μια μονομαχία. Πεπεισμένος, ωστόσο, πως η εμφάνισή του τον καθιστά ανάξιο της αγάπης μιας αφοσιωμένης φίλης, της λαμπερής Ρωξάνης (την υποδύεται η Χέιλι Μπένετ), ο Συρανό δεν εκδηλώνει τα συναισθήματά του προς αυτήν, και η Ρωξάνη στο μεταξύ ερωτεύεται με την πρώτη ματιά τον Κρίστιαν (στο ρόλο ο Κέλβιν Χάρισον).

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!