Όλοι μπορούν να μαγειρέψουν αρκεί να έχουν το βασικό συστατικό που δεν είναι άλλο από την αγάπη και το θάρρος να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Αυτό μας διδάσκει ένας αξιολάτρευτος αρουραίος στην αγαπημένη ταινία μικρών και μεγάλων. Ο petit και εξαιρετικά συμπαθής αρουραίος ονειρεύεται να μαγειρέψει στην κουζίνα του Αύγουστου Γκουστώ καθώς αγαπά πολύ τη μαγειρική. Θέλει να γίνει σεφ όμως η οικογένειά του έχει αντιρρήσεις! Πρέπει να κάνει ότι κάθε φυσιολογικός αρουραίος: να νοιάζεται για τους ομοίους του και να βρίσκει τροφή από τα σκουπίδια!

 Ο Ρεμί όμως δεν θα το βάλει κάτω. Θα βρεθεί από τον υπόνομο στην κουζίνα ενός διάσημου εστιατορίου και μέσω ενός μαθητευόμενου μάγειρα, του Λιγκουίνι, θα αρπάξει την ευκαιρία να ξετυλίξει τις μαγειρικές του ικανότητες. Με φόντο το υπέροχο Παρίσι ο Ρεμί θα αλλάξει τον γευστικό χάρτη της Γαλλίας!

Η ταινία της ημέρας: Ratatouille

Η ταινία κέρδισε αμέτρητα βραβεία και υποψηφιότητες, μεταξύ άλλων Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, και βραβείο BAFTA ως το καλύτερο κινούμενο σχέδιο της χρονιάς που προβλήθηκε.

Σκηνοθεσία: Μπραντ Μπερντ

Σενάριο: Μπραντ Μπερντ, Γιαν Πινκάβα

Φωνές μεταγλώττισης: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φώτης Σπύρου, Γιώργος Κοτανίδης, Ηλίας Μαμαλάκης

(Φωνές αγγλικής έκδοσης: Πάτον Όσβαλτ, Ίαν Χολμ, Λου Ρομάνο, Τζανίν Γκαρόφαλο, Πίτερ Ο’Τουλ)

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet