Αν έπρεπε να κάνουμε ένα ξεσκαρτάρισμα για τις σειρές που είδαμε το 2022 so far, αυτή που θα ξεχώριζε από τις καινούργιες, είναι σίγουρα το Severance, μάλλον το The Old Man με τον Jeff Bridges, το Slow Horses με τον Gary Oldman και κάπου εδώ θα σταματούσαμε. Παρόλη την πληθώρα επιλογών, δεν είναι πια τόσες πολλές οι σουπερκαλιφρατζιλιστικεξπιαλιντόσιους σειρές. Μέχρι που εμφανίστηκε το The Bear.

Από τα τέλη Ιουνίου και μέχρι σήμερα, το The Bear είναι η πιο επιδραστική σειρά. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ένα από τα χαρακτηριστικά της πλοκής αφορά σε μια συνταγή για σπαγγέτι και στο 8ο επεισόδιο ο κεντρικός ήρωας αποφασίζει να την μαγειρέψει ενώ την απέφευγε και τη μείωνε για τόσα επεισόδια. Η συνταγή εμφανίζεται σε ένα χαρτί, είναι μόλις 3 υλικά για τη σάλτσα και αρκετός κόσμος προσπαθεί να την κάνει ακριβώς όπως είναι. Κάποιοι την χαρακτηρίζουν μια από τις καλύτερες συνταγές για ζυμαρικά.

Και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν ο άνθρωπος που την έφτιαξε, έχει ιταλικές ρίζες, όπως και όλη η οικογένεια. Στο The Bear πάντως, αυτός ο άνθρωπος δεν εμφανίζεται ποτέ. Έχει πεθάνει και είναι το σημείο από το οποίο ξεδιπλώνεται η αφήγηση. Ο Carmy είναι ένας σπουδαίος σεφ που δούλευε για χρόνια σε εστιατόρια με Μισελέν, σε γκουρμέ κουζίνες, στην υψηλή γαστρονομία.

The Bear

Ο αδερφός του πεθαίνει και του αφήνει κληρονομιά το diner-deli που έχει στο Σικάγο. Ο Carmy που είχε φύγει και είχε κρατήσει ελάχιστες επαφές με την οικογένεια, αποφασίζει να αναλάβει αυτό το φορτίο και να αποκτήσει τη δική του κουζίνα, να πάρει κάτι απ΄αυτό που θεωρούσε ως μηδέν και να το μετατρέψει στο πιο δημοφιλές μέρος για φαγητό στην πόλη των ανέμων.

Σε αυτή την προσπάθεια θα βρει αρχικά εμπόδια τους υπαλλήλους που είχαν συνηθίσει σε μια ρουτίνα απαράλλακτη, με πιο πεισματάρη τον ξάδερφο του που ήταν ο επόμενος στη ιεραρχία μετά τον αδερφό του. Follow the System. Αυτό λένε όλοι. Το σύστημα όμως πρέπει να αλλάξει. Όπως και η μακαρονάδα που φτιάχνουν, την οποία ο Carmy θεωρεί κακή και λόγο κατάρρευσης του εστιατορίου. Άσχετα που ήταν το best seller.

Ο Carmy θέτει κανόνες εστιατορικούς στην κουζίνα που λειτουργούσε άναρχα και είναι πεισμένος πως πρέπει να συνδέσει το απλό του σάντουιτς που έχει ως trademark το μαγαζί, με τα στοιχεία υψηλής γαστρονομίας. Πιστεύει ότι το λαϊκό είναι και σάπιο. Στην πορεία των πραγμάτων όμως, θα δει πως είχε υπερεκτιμήσει τις τεχνικές και το γκουρμέ και πως πρέπει να δώσει παραπάνω credits στην απλότητα και την ταπεινότητα των υλικών και των χεριών που τα μαγειρεύουν.

Διάβασε τη συνέχεις και δες το τρέιλερ στο nitro.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet