Με αφορμή την αγαπημένη μας σειρά Emily in Paris ας θυμηθούμε κάποια βασικά μαθήματα που λάβαμε από αυτήν!

Μάθημα 1: Να είσαι ανοιχτή σε νέες περιπέτειες και προκλήσεις!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είπες “ναι” σε μιαν επαγγελματική πρόταση που σε τρόμαζε; Η Emily αποφάσισε να δεχτεί μια δουλειά στο Παρίσι! Να πάει, δηλαδή, σε μια ξένη χώρα της οποίας δεν ήξερε τη γλώσσα και να αφήσει φίλους και αγόρι πίσω στο Σικάγο! Τρομακτικό και συναρπαστικό ταυτόχρονα!

Την επόμενη φορά που θα σου γίνει πρόταση για δουλειά η οποία θα προκαλέσει τις δυνατότητες και τις δυνάμεις σου, σκέψου πολύ καλά πριν πεις όχι! Σιγουρέψου ότι το “όχι” σου δεν οφείλεται στον φόβο σου. Αντίθετα, ηρέμησε και σκέψου κατά πόσο αυτή η δουλειά θα σε γέμιζε επαγγελματικά, πόσο σου ταιριάζει αλλά και πόσο είσαι διατεθειμένη να αφήσεις κάποια πράγματα πίσω σου!

Μάθημα 2: Προώθησε τον εαυτό σου ως “ειδικό”!

Η Emily ασχολείται με το marketing και πιο συγκεκριμένα είναι social media expert. Έχει φροντίσει να κρατήσει στατιστικά για την καλή απόδοσή της στη δουλειά και το επικοινωνεί με αυτούς που πρέπει. Πως μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο; Συγκέντρωσε στοιχεία που αποδεικνύουν πως δουλεύεις αποτελεσματικά, δημοσίευσε κάποια άρθρα σου (εξαρτάται από το επάγγελμα) και κάνε τον εαυτό σου απαραίτητο, δηλαδή, βρες πού είσαι αποτελεσματική και δώσε βάση εκεί.

Emily in Paris

Μάθημα 3: Κυνήγησε ευκαιρίες!

Η Emily είναι σε διαρκή αναζήτηση νέων πελατών, σκέφτεται out of the box, κι ενώ όλοι την κοροϊδεύουν για την όρεξή της, εκείνη πεισμώνει ακόμα περισσότερο και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για το Savoir. Μπορείς κι εσύ να κυνηγήσεις ευκαιρίες στον χώρο εργασίας σου, να αποκτήσεις περισσότερες ευθύνες ή να ασχοληθείς με projects τα οποία σε φοβίζουν ίσως…

Μάθημα 4: Δεν θα σε συμπαθούν όλοι…

So what; Η Emily προσπαθεί να κερδίσει τη συμπάθεια του νέου της αφεντικού. Αυτό που ουσιαστικά μας μαθαίνει εδώ όμως, είναι να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Δεν χρειάζεται να σε συμπαθεί το αφεντικό σου για να είσαι καλή στη δουλειά σου! Αν σε συμπαθεί, είναι ένα συν προφανώς! Αλλά όχι προαπαιτούμενο! Αν ωστόσο δεν σε συμπαθεί έχε τα μάτια σου ανοιχτά. Προφύλαξε τις ιδέες σου. Δεν θέλεις να τις καρπωθούν άλλοι σωστά; Ποτέ μα ποτέ μην αφήσεις κάποιον να πάρει τα εύσημα για τη δική σου δουλειά! Εάν βάλεις σαν προτεραιότητά το να σε συμπαθήσουν οι άλλοι, εκθέτεις τον εαυτό σου σε αυτό το ενδεχόμενο.

Emily in Paris

Μάθημα 5: Το να σε απολύσουν δε σημαίνει και το τέλος της καριέρας σου!

Η πρώτη φυσιολογική αντίδραση είναι να σε πιάσουν φόβοι, ανασφάλειες και να καταπέσεις! Είναι ΟΚ! Αλλά πρέπει να θυμίζεις στον εαυτό σου ότι  δεν είναι το τέλος του κόσμου τούτου! Εάν σου τύχει ποτέ, προσπάθησε να ωριμάσεις μέσα από την κατάσταση.

Emily in Paris

Εάν θεωρείς πως έκανες λάθη, ρώτα ποια ήταν! Είναι επίπονη διαδικασία αλλά σε βοηθάει να εξελιχθείς επαγγελματικά. Ίσως συνειδητοποιήσεις ότι η δουλειά εκείνη δεν έκανε για σένα. Επιπλέον, πολλές φορές όσο πιο υψηλόβαθμη είναι η θέση σου, τόσο πιθανότερο είναι να απολυθείς – όμως είναι το ίδιο πιθανό να βρεις σύντομα καλύτερη δουλειά! Η ζωή δεν τελειώνει όταν φεύγουμε από τον εργασιακό μας χώρο. Μπορεί να είναι μια ευκαιρία να κάνεις κάτι που σ’ αρέσει περισσότερο!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet