Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στην Κυψέλη. Μια 22χρονη φυλακίστηκε σε ένα υπόγειο στην Καισαριανή από τον ίδιο της τον πατέρα, έναν φίλο του και τον αδερφό της. Ο 50χρονος πατέρας μαζί με τον γιο του λοιπόν, απήγαγαν στην κυριολεξία τη νεαρή κοπέλα από τη μέση του δρόμου, ενώ έκανε βόλτα με το φίλο της. Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί έβγαινε με έναν μεγαλύτερο από εκείνη άντρα. Και το έκαναν για το «καλό» της. 

Πιο συγκεκριμένα, ο 50χρονος με τον 21χρονο γιο του και έναν φίλο τους, το μεσημέρι της Κυριακής, βγήκαν με αυτοκίνητο στους δρόμους της Κυψέλης και ξεκίνησαν να αναζητούν την 22χρονη. Την εντόπισαν ενώ έκανε βόλτα με τον 37χρονο φίλο της. Κατέβηκαν από το όχημά τους και με χρήση λεκτικής και σωματικής βίας την άρπαξαν και την έβαλαν μέσα στο αυτοκίνητο. Αφού εκτόνωσαν όλη τη βιαιότητά τους πάνω της, την κλείδωσαν στο υπόγειο και έπειτα προσπάθησαν να την πείσουν να χωρίσει και να μην μιλήσει στην Αστυνομία. Φυσικά της πήραν το κινητό της να μην μπορέσει να ζητήσει βοήθεια. Κατάφερε να τους πείσει ότι έχει ανάγκη να πάει στην τουαλέτα – γιατί την είχαν κλειδώσει σε χώρο χωρίς τουαλέτα – κατάφερε να ξεφύγει και να καλέσει την αστυνομία. Η ομάδα ΔΙΑΣ ήρθε σχεδόν αμέσως και ανακάλυψε τι είχε συμβεί…

Οι γονείς θα λένε…

Είναι αλήθεια πως τα παιδιά μπορεί να έχουν έντονες συγκρούσεις με τους γονείς τους, ειδικότερα στα ερωτικά ζητήματα καθώς οι γονείς έχουν γνώμη και συνήθως την εκφράζουν σε όλους τους τόνους μέχρι να σε πείσουν. Κι αυτό είναι αποδεχτό, συμβαίνει από τον πρώτο άνθρωπο που έγινε γονιός και θα συνεχίσει. Εάν όμως τα όρια ξεπεραστούν και εξελιχθούν σε λεκτική και σωματική βία, τα πράγματα αλλάζουν. Πολλά νέα παιδιά ακόμα και ενήλικες δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους ακόμα και απέναντι στην ίδια τους την οικογένεια, με αποτέλεσμα χιλιάδες να υποφέρουν.

22χρονη

Τα δικαιώματά σου, ακόμη και απέναντι στους γονείς σου

Το να σε κλειδώσει ο πατέρας σου στο υπόγειο, ή στο δωμάτιό σου, ή να σε χτυπήσει, ή να σου απαγορεύσει να δεις τον οποιονδήποτε ενώ είσαι άνω των 18 είναι παράνομο και ο νόμος μπορεί να σε προστατέψει. Εάν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν αισθάνεσαι ασφαλής στο ίδιο σου το σπίτι, αισθάνεσαι ότι απειλείται η σωματική και ψυχική σου ακεραιότητα ο νόμος μπορεί να σε προστατέψει.

Άρθρο 7. του Συμφώνου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου:- Κανείς δεν υποβάλλεται σε βασανιστήρια ούτε σε ποινές ή μεταχειρίσεις σκληρές, απάνθρωπες ή εξευτελιστικές.

Άρθρο 9:- 1. Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια του προσώπου του. Κανείς δεν υποβάλλεται σε αυθαίρετη σύλληψη ή κράτηση. Κανείς δεν στερείται την ελευθερία του, παρά μόνο στις περιπτώσεις και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Άρθρο 12: Άρθρο 12. – 1. Οποιοσδήποτε βρίσκεται νόμιμα στο έδαφος ενός Κράτους, έχει δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης και ελεύθερης επιλογής κατοικίας στο έδαφος αυτού του Κράτους.

Άρθρο 17.- 1. Κανείς δεν υπόκειται σε αυθαίρετες ή παράνομες παρενοχλήσεις της ιδιωτικής του ζωής, της οικογένειας, της κατοικίας ή της αλληλογραφίας του, ούτε σε παράνομες προσβολές της τιμής και της υπόληψής του.

2. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα προστασίας από το νόμο έναντι τέτοιων παρενοχλήσεων ή προσβολής.

Άρθρο 23: 2. Αναγνωρίζεται το δικαίωμα ανδρών και γυναικών σε ηλικία γάμου να παντρεύονται και να δημιουργούν οικογένεια.

3. Κανένας γάμος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την ελεύθερη και πλήρη συναίνεση των μελλοντικών συζύγων.

Άρθρο 24.- 1. Κάθε παιδί, χωρίς διάκριση λόγω φυλής, χρώματος, γένους, γλώσσας, θρησκείας, εθνικής ή κοινωνικής προέλευσης, περιουσίας ή γέννησης, έχει δικαίωμα, έναντι της οικογένειάς του, της κοινωνίας και του Κράτους στα μέτρα προστασίας που απαιτεί η θέση του ως ανηλίκου. (Στην περίπτωση που δεν έχεις ξεπεράσει τα 18)

22χρονη

Κάποια από τα βασικά σου δικαιώματα είναι αυτά. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σου στερήσει την ελευθερία σου ή να σε ταπεινώσει μέσα στη μέση του δρόμου επειδή βγαίνεις με κάποιον που δεν συμφωνεί. Κανένας δεν μπορεί να σε κάνει νέο Κωσταλέξι με το έτσι θέλω, ακόμα κι αν είναι ο πατέρας σου και σου παρέχει στέγη. Το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να σου προσφέρει τη συμβουλή του – και ως εκεί.

Διαβάστε ακόμα: H Tάνια έκανε άμβλωση λίγο πριν τα 18 και ήταν η “καλύτερη απόφαση της ζωή της”

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet