Το φετινό Survivor είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Εκτός από τις εκρήξεις, τις μισογυνίστικες απόψεις και συμπεριφορές και το ειλικρινές άγχος που μου δημιουργεί η υγεία του Βαλάντη, ο οποίος φανερά… δεν μπορεί, έχουμε στη μέση όλων, τη Μυριέλλα.  

Η Μυριέλλα έχει προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο στον Άγιο Δομίνικο αλλά και στα της χώρας μας, καθώς όλα τα πρωινάδικα ασχολούνται κάθε μέρα μαζί της. «Γιατί έκανε αυτό η Μυριέλλα», «Αυτό έκανε, δείχνει το άλλο», «Είναι/δεν είναι σωστό» και τα γνωστά που λένε όλοι οι εξειδικευμένοι δικαστές- ψυχολόγοι πανελίστες οι οποίοι έχουν αναλάβει από μόνοι τους το ηθικό χρέος να σχολιάζουν κάθε παρεκλίνουσα συμπεριφορά και να την καταδικάζουν αμετάκλητα.

H Μυριέλλα, το φιλί και οι υπόλοιποι

Η Μυριέλλα, λοιπόν, για όσους δεν το ξέρουν, έχει στην Ελλάδα μια σχέση, τον Γιάννη Λυγνό, οπότε το φλερτ της (και το φιλί) με τον παίχτη του Survivor Γιώργο Κατσαούνη έχει αναστατώσει τις «πουριτανικές αρχές» της τάξεως και της ηθικής των απανταχού πάνελ της ελληνικής τηλεόρασης.

Είναι το φιλί απάτη;

Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη τους κανόνες, τα τετραγωνάκια και ένα συγκεκριμένο πλαίσιο να ορίζει το σωστό και το λάθος. Οι κοινωνίες πορεύονται έτσι αιώνες τώρα, ενώ μόνο τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει να επαναπροσδιορίζουμε τη θέση που έχει το άτομο στην κοινωνία και τις ηθικές του ελευθερίες. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ορίσει μόνος του την σχέση του και το πώς θέλει να πορεύεται με έναν άλλο άνθρωπο. Δεν αφορά κανέναν άλλον – κι αυτό είναι fact.  

Το ότι η Μυριέλλα έχει ένα φλερτ εκτός της σχέσης της, δεν αφορά κανέναν. Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε τις σκέψεις της, δεν γνωρίζουμε τι είχε συζητήσει το ζευγάρι πριν εκείνη αποχωρήσει για τον Άγιο Δομίνικο, δεν ξέρουμε τι είδους σχέσης έχουν (π.χ. μπορεί να έχουν ανοιχτή σχέση) και σε τελική ανάλυση μπορεί να έχουν τελείως διαφορετική οπτική γωνία για το πώς πρέπει να είναι και να λειτουργεί μια σχέση. Και αυτό δεν υπόκειται στην ευχέρεια καμίας εκπομπής να το σχολιάσει.

H Μυριέλλα, το φιλί και οι υπόλοιποι

Ο σύντροφός της έδωσε μια απόλυτα ψύχραιμη απάντηση με σκοπό κυρίως να προστατέψει την κοπέλα του από τα κακόβουλα σχόλια που ακούγονται ακατάπαυστα στους τηλεοπτικούς δέκτες. Ο ίδιος, ως μη όφειλε να δικαιολογηθεί σε κανέναν, δήλωσε τα εξής: «Εμένα και τη Μυριέλλα μας ενώνει πάνω απ’όλα η αγάπη για τη μουσική μας, και το τονίζω αυτό. Είμαστε και οι δύο αυθόρμητα, γνήσια και ευαίσθητα άτομα. Κι αυτήν τη στιγμή, η Μυριέλλα βρίσκεται σε άθλιες συνθήκες. Βιώνει ανελέητη πείνα και κακουχίες. Κοιμάται σε βρεγμένα σανίδια και επίσης, δέχεται έναν ανελέητο ψυχολογικό πόλεμο από την ομάδα της. Άμα ζούσαμε παρόμοιες καταστάσεις, δεν ξέρει κανείς μας πώς θα αντιδρούσε. Να είμαστε έξω από τον χορό, είναι εύκολο και να κρίνουμε και να κατακρίνουμε».

Αυτή η ψύχραιμη και υποστηρικτική απάντηση έπρεπε να φτάνει για να σταματήσει όλος αυτός ο χαμός, καθώς την έδωσε το μόνο άτομο που το αφορά άμεσα το τι κάνει η κοπέλα του. Εάν λοιπόν, εκείνος εκφράζει την κατανόησή του και την συμπαράστασή του στην κοπέλα του, εμάς τους υπόλοιπους τι μας αφορά; Ποιος έχει ορίσει τις πρωινές και τις μεσημεριανές εκπομπές ως αναλυτές χαρακτήρων; Θα μου πεις «Είναι η δουλειά τους, όπως κάνεις κι εσύ τη δική σου» και θα σου απαντήσω πως, ναι! Όμως η δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι να σπιλώνει χαρακτήρες και να προσδίδει αρνητικό πρόσημο σε μια προσωπικότητα. Με απλά λόγια, άλλο είναι να πεις «Σύμφωνα με τη δική μου γνώμη αυτό είναι λάθος» και άλλο να πεις «Είναι λάθος και απαράδεκτη συμπεριφορά, είναι άπιστη κλπ».

Κι επειδή στα πάνελ τείνουν να είναι παραπάνω politically correct, καλοσυνάτοι και κυρίως θεοσεβούμενοι να σας θυμίσω: «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω».

Διαβάστε επίσης: Survivor και άλλα παιχνίδια επιβίωσης

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!