Δεν έχει σημασία αν σου αρέσει ή όχι, αν συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί της. Σημασία έχει ότι η Δανάη Μπάρκα έσπασε όλα τα στερεότυπα που επικρατούσαν μέχρι πρόσφατα στην ελληνική τηλεόραση.

Η ιδιωτική τηλεόραση για χρόνια παρουσίαζε ένα συγκεκριμένο πρότυπο της ξανθιάς υπερ-θεάς, με τέλειο στήθος, συγκεκριμένα κιλά, πλούσιο ξανθό μαλλί με τρέσες και να δείχνει κάπως …ανέμελη!  Αυτό απέχει κατά πολύ από τη Δανάη. Η Δανάη μπήκε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες όπως ακριβώς ήταν.

Αυθόρμητη, χαμογελαστή και Χ-large… Η ατάκα του «μπερδεμένου» Τάσου Ξιαρχό, «Εδώ ζούμε στην εποχή που η χοντρή Δανάη Μπάρκα είναι παρουσιάστρια», είναι καθόλα σωστή αλλά για άλλους λόγους από αυτούς που εννοούσε.

Instagram: danai_barka

Ναι! Ζούμε στην εποχή που η Δανάη όχι μόνο κάνει εκπομπή αλλά είναι και πρώτη στα νούμερα! Απόδειξη πως πλέον ο κόσμος έχει ανάγκη από προσωπικότητες κι όχι από ξανθιές bimbos! Η καραντίνα ίσως μας βοήθησε αρκετά στο να επαναπροσδιορίσουμε κάποια πράγματα όσον αφορά στο τι μας αρέσει να καταναλώνουμε τηλεοπτικά.

Η «υποχρέωση» που είχαν οι γυναίκες να βάζουν πάνω τους από βλεφαρίδες μέχρι στήθος για να ανταποκριθούν στα πρότυπα που μας πρόβαλαν τόσο καιρό, τέλειωσε – και ελπίζω ανεπιστρεπτί.  Ήταν η ώρα να μάθουμε στα νεαρά κορίτσια πως μπορούν να λάμψουν, να εντυπωσιάσουν και να σαγηνεύσουν με την προσωπικότητά τους κι όχι με την υπεροχή τους στήθους τους.

Instagram: danai_barka

Η Δανάη είναι μια ανάσα δροσιάς στο τηλεοπτικό τοπίο. Μια κοπέλα καθημερινή που σου θυμίζει «κάτι», ακομπλεξάριστη, που σε κάνει να αισθάνεσαι πως μπορείς να την κάνεις φίλη σου.  Επιτέλους μια κανονική γυναίκα στην τηλεόραση, με την οποία  η μέση γυναίκα μπορεί να ταυτιστεί, να γελάσει! Και σε τελική ανάλυση, είναι καλύτερα να παρακολουθεί ένα νεαρό κορίτσι μια δυναμική χαμογελαστή παρουσιάστρια που δεν «κιτρινίζει» και στο αρνητικό απαντά με αγάπη και κατανόηση, παρά κάποια άλλη που της πουλάει παραμύθι ότι έτσι είναι οι γυναίκες! 

Εν κατακλείδι, έπειτα από τόσα χρόνια καταλάβαμε το αυτονόητο: πως αν δεν είσαι 1.80, με πλούσιο ξανθό μαλλί, παραφουσκωμένα ζυγωματικά, με ψεύτικο στήθος, κιτρινίστικη διάθεση και δεν πας συνέχεια διακοπές στη Μύκονο, δεν είσαι αποτυχημένη γυναίκα!

Instagram: danai_barka

Είναι κάποια θέματα που τα επαναλαμβάνουμε όπως το body positivity, αυτό ίσως κάποτε καταντά κουραστικό! Σκεφτείτε όμως πόσο κουραστικό ήταν για τη γενιά των 90s και μετά να μεγαλώνει με πρότυπα που μας υπενθύμιζαν συνεχώς πόσο «λίγες» είμαστε!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet