Τελευταίο trend στο Twitter είναι η Κατερίνα Καινούργιου η οποία χτες στην εκπομπή της έκανε το… τεράστιο ατόπημα να βάλει ντεκολτέ ενώ έλεγε για τα παιδιά από την Πάτρα!

Η εικόνα έχει μεγάλη δύναμη και είμαστε πολύ συνηθισμένοι στο να μένουμε εκεί. Δεν θέλουμε να ακούσουμε την ουσία. Αν πρόσεχε  λοιπόν κάποιος από τους «εκδικητές» του Twitter το πώς αντιμετώπισε το θέμα στην εκπομπή της, δεν θα είχε πολλά να πει. Είτε σ’ αρέσει είτε όχι, ήταν από τις ελάχιστες παρουσιάστριες που όχι απλά αντιμετώπισαν το θέμα με θαυμαστή ψυχραιμία αλλά ήταν πολύ σοβαρή και προσεκτική στις τοποθετήσεις της. Έκανε απλά το ρεπορτάζ, δίχως  να πετάει κατηγορίες και δίχως να ξεφεύγει στις υποθέσεις της.

Είναι ανησυχητικό το πόσο κολλημένοι είμαστε και πόσο επηρεάζεται η άποψη και η γνώμη μας για έναν άνθρωπο από τα ρούχα που επιλέγει να φορέσει και όχι από τις απόψεις του. Χτες η Καινούργιου με δάκρια στα μάτια συνέχιζε να παρουσιάζει την εφιαλτική είδηση πως η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε από τα χέρια της μάνας της, ενώ εξέφρασε αυτό που ίσως πέρασε από το μυαλό πολλών γυναικών που παλεύουν να κάνουν παιδί. Πιο συγκεκριμένα είπε:

 «Θέλω να πω κάτι σε αυτό το σημείο. Παρόλο που δεν έχω γίνει ακόμα μητέρα, έχω φίλες, έχω το οικογενειακό μου περιβάλλον, γυναίκες να προσπαθούν με πόσες εξωσωματικές – να κλαίνε, να προσκυνάνε, να παρακαλάνε. Γυναίκες σαν κι εμένα, να πηγαίνουμε να κάνουμε τόσες ενέσεις επί 15 μέρες γιατί θέλουμε να κάνουμε παιδιά μελλοντικά και να παίρνουμε τόσες ορμόνες, να μη μπορούμε να κάνουμε ένα παιδάκι. Και να σου χαρίζει ο Θεός παιδιά και να… Παιδιά δεν υπάρχει όλο αυτό»…

Όταν εγκαλείς μια γυναίκα για το ντεκολτέ της και αγνοείς  τη σοβαρότητα των λεγομένων της λόγω των ρούχων της τότε όχι απλά είσαι σεξιστής αλλά είσαι και πολύ ρηχός σεξιστής. Δηλαδή εάν φορέσω ντεκολτέ, δεν έχω δικαίωμα στην άποψη, στη συγκίνηση, στην αγανάκτηση κλπ; Εάν φοράω ντεκολτέ, δεν μπορώ να ασχοληθώ με σοβαρά θέματα της επικαιρότητας; Τι επιτρέπεται να κάνει η Κατερίνα Καινούργιου; Ας της στείλουν μια λίστα να ξέρει τι ρούχο πρέπει να φοράει ανάλογα τη θεματολογία.

Οπότε, την επόμενη φορά που μη ενημερωτική- πρωινή ή μεσημεριανή- εκπομπή έχει κάποιο σοβαρό θέμα από το ειδησεογραφικό ρεπορτάζ, να ντύνονται οι παρουσιάστριες με χιτζάμπ- ή τέλος πάντων ας βγει κάποιος από τους εκπρόσωπους του Twitter να μας πει πως είναι το «αξιοπρεπές».

Τέτοιες επιθέσεις σε γυναίκες γίνονται χρόνια. Σπάνια κάποιος θα επιτεθεί σε έναν άντρα γι’ αυτά που φοράει. Οι γυναίκες μεγαλώνουν σε ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο, γεμάτο κανόνες που αφορούν την εξωτερική τους εμφάνιση: «μην φοράς μίνι, προκαλείς- μη φοράς φαρδιά φούτερ, τι είσαι; αγόρι;- μη φοράς πολύ κολλητά ρούχα- μη φοράς ντεκολτέ γιατί δεν θα σε πάρουν σοβαρά-πολύ κοντό-πολύ μακρύ-πολύ φαρδύ-πολύ εφαρμοστό!» Εμείς με τη σειρά μας επιλέγουμε να βάλουμε ό,τι μας αρέσει και να κλείνουμε την πόρτα σε μισογυνίστικες απόψεις. Δεν είμαστε ό,τι φοράμε αλλά ό,τι πρεσβεύουμε.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!