Στους 38 μέχρι στιγμής ανέρχονται οι νεκροί και 85 οι τραυματίες από τη φονική σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τη Λάρισα, η οποία σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. H επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με μαρτυρίες τα θύματα του φονικού δυστυχήματος που εντοπίστηκαν στα Τέμπη είναι στην πλειονότητά τους νέα παιδιά, φοιτητές, ενώ οι νεκροί υπολογίζεται πως θα είναι παραπάνω όσο συνεχίζονται οι έρευνες.

Πού μπορείς να δώσεις αίμα για τους τραυματίες

Εκτατή αιμοδοσία για τη βοήθεια των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποφάσισε να διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός, στη κεντρική πλατεία της Λάρισας.

«Οι πολίτες που θέλουν να συνδράμουν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών μπορούν να προσέλθουν σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου την Έκτακτη Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι», αναφέρει σε σχετική  ανακοίνωση ο Ερυθρός Σταυρός.

Έκτακτο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας έχει κινητοποιηθεί πλήρως αυτές τις δύσκολες στιγμές για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη περίθαλψη των τραυματιών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Στις δύσκολες αυτές στιγμές, είναι επιτακτικό να συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε, καθώς υπάρχουν συμπολίτες μας που νοσηλεύονται και έχουν ανάγκες για αίμα.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας, προσφέροντας αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα. Μάθε ποια αιμοδοσία βρίσκεται κοντά στην περιοχή σου στον διαδραστικό χάρτη της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Έκκληση για αιμοδοσία στο ΑΧΕΠΑ από το ΑΠΘ

Έκκληση για αιμοδοσία στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, απευθύνει ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, προκειμένου να συνδράμει η οικογένεια του ΑΠΘ στις ανάγκες για αίμα που προκλήθηκαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Διεύθυνση Νοσοκομείου ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ:

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
Στ. Κυριακίδη 1, ΤΚ 54636
Θεσσαλονίκη

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2313.303110, 2313.303111

Τηλεφωνική γραμμή για την ενημέρωση των συγγενών

Την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό, ενώ στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας, δίνονται ήδη καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Οι οικείοι και συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, στα τηλέφωνα: 2410 683175 και 2410 683176, για παροχή πληροφοριών για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!