Η Imane Khelif, η intersex αθλήτρια πυγμαχίας που η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι θα χαραχτεί στη συλλογική μνήμη, έσπασε τη σιωπή της αναφορικά με το bullying που εξακολουθεί να δέχεται.

Ο σάλος που ξέσπασε αφορούσε στην συμμετοχή της Imane Khelif και της επίσης intersex αθλήτριας πυγμαχίας Lin Yu-ting από την Ταϊβάν, στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς είχαν αποκλειστεί από το παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας πέρυσι, όταν είχαν αποτύχει στο τεστ φύλου.

Η Khelif δήλωσε ότι το κύμα μίσους που αντιμετώπισε για τις παρανοήσεις σχετικά με το φύλο της «βλάπτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και ζήτησε να σταματήσει ο εκφοβισμός των αθλητών, αφού επηρεάστηκε πολύ από τις διεθνείς αντιδράσεις εναντίον της.

«Στέλνω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να τηρήσουν τις ολυμπιακές αρχές, να απέχουν από τον εκφοβισμό όλων των αθλητών, διότι αυτό έχει επιπτώσεις, τεράστιες επιπτώσεις», δήλωσε η Khelif σε συνέντευξη στο SNTV. «Μπορεί να καταστρέψει τους ανθρώπους, μπορεί να σκοτώσει τις σκέψεις, το πνεύμα και το μυαλό των ανθρώπων. Μπορεί να διχάσει τους ανθρώπους. Και εξαιτίας αυτού, τους ζητώ να απέχουν από τον εκφοβισμό».

Οι νίκες της Khelif και της Lin Yu-ting στο ρινγκ του Παρισιού έχουν γίνει μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες των Αγώνων του Παρισιού. Και οι δύο γυναίκες κατέκτησαν τα πρώτα τους ολυμπιακά μετάλλια, ακόμη και όταν αντιμετώπισαν διαδικτυακές προσβολές που βασίζονταν σε ανυπόστατους ισχυρισμούς σχετικά με το φύλο τους, παρασύροντάς τες σε ένα ευρύτερο χάσμα σχετικά με τις μεταβαλλόμενες στάσεις απέναντι στην ταυτότητα του φύλου και τους κανονισμούς στον αθλητισμό.

Η 25χρονη Khelif αναγνώρισε την πίεση και τον πόνο που υπέμεινε αυτή τη δοκιμασία, ενώ αγωνιζόταν μακριά από την πατρίδα της στο σημαντικότερο γεγονός της αθλητικής της καριέρας.

«Έχω επαφή με την οικογένειά μου δύο ημέρες την εβδομάδα. Ελπίζω ότι δεν επηρεάστηκαν βαθιά», δήλωσε η ίδια. «Ανησυχούν για μένα. Θεού θέλοντος, αυτή η κρίση θα κορυφωθεί με ένα χρυσό μετάλλιο και αυτή θα ήταν η καλύτερη απάντηση».

Η Khelif αρνήθηκε να απαντήσει όταν ρωτήθηκε αν είχε υποβληθεί σε ελέγχους εκτός από έλεγχο ντόπινγκ, λέγοντας ότι δεν θέλει να μιλήσει γι’ αυτό, γράφει το CBC.

«Ξέρω ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή με δικαίωσε και είμαι χαρούμενη με αυτή την επανόρθωση γιατί δείχνει την αλήθεια», δήλωσε.

Έχει επίσης δει μαζική υποστήριξη στους αγώνες της, προκαλώντας επευφημίες όταν μπαίνει στην αρένα και πλήθος κόσμου που ανεμίζει αλγερινές σημαίες φωνάζοντας το μικρό της όνομα. Θα αγωνιστεί ξανά την Τρίτη (06/08.2024) στα ημιτελικά των 66 κιλών γυναικών στο Roland Garros.

Η Khelif ξεκαθάρισε επανειλημμένα ότι δεν θα επιτρέψει σε φλυαρίες ή κατηγορίες να την αποτρέψουν από την προσπάθειά της να διεκδικήσει το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της Αλγερίας στην πυγμαχία γυναικών.

«Ειλικρινά, δεν παρακολουθώ τα social media», δήλωσε. «Υπάρχει μια ομάδα ψυχικής υγείας που δεν μας αφήνει να ακολουθήσουμε τα social media, ειδικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε εγώ είτε άλλοι αθλητές. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα».

Διαβάστε επίσης:

Tom Brady: Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ γίνεται 47 και είναι πιο σέξι από ποτέ

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet