Πώς μια 17χρονη κατάφερε να βγάζει περισσότερα χρήματα από 500 φτασμένα διευθυντικά στελέχη και CEO’s; Και δεν είναι η μόνη! Είναι οι πλουσιότεροι stars στο Tik Tok και το τραπεζικό τους υπόλοιπο ξεπερνά πλέον αυτό πολλών κορυφαίων Αμερικανών στελεχών επιχειρήσεων και τραπεζών! Είναι τα αστέρια του TikTok, που έχουν μετατρέψει αυτό που ήταν απλώς ένα σύγχρονο χόμπι σε πραγματική επιχείρηση. Μια επιχείρηση που αποδεικνύεται πολύ κερδοφόρα.

Το περιοδικό Forbes τους έχει ψηλά στην κατάταξή του. Για παράδειγμα, η Charli και Dixie D’Amelio, η οποίες άρχισαν να δημοσιεύουν βίντεο στα οποία χόρευαν στο TikTok το 2019, κέρδισαν πέρυσι 17,5 εκατομμύρια δολάρια η μία και 10 εκατομμύρια δολάρια η άλλη. Προφανώς και δεν έμειναν εκεί, αφού πια προωθούν σειρές ρούχων και άλλα προϊόντα, έναντι αδρής αμοιβής βεβαίως!

Οι Tik Tokers και οι άλλοι

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η πιο ακριβοπληρωμένη TikToker, Charli D’Amelio, σύμφωνα με τη Journal το 2020 κέρδισε περισσότερα από τον CEO της Exxon Mobil, Darren Woods (15,6 εκατομμύρια δολάρια) και τον CEO των Starbucks, Kevin Johnson (14,7 εκατομμύρια δολάρια), ενώ η αδερφή της Dixie κέρδισε περισσότερα από ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Southwest Airlines, Gary C. Kelly (9,2 εκατομμύρια δολάρια). Η επίσης influencer Addison Rae – που όπως και οι αδερφές D’Amelio έγινε επίσης viral για τα χορευτικά της βίντεο – κέρδισε 8,5 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, περισσότερα από τον CEO της Costco, Craig Jelinek (8,3 εκατομμύρια δολάρια)!

Ποιοι είναι οι Tik Tokers με περισσότερα έσοδα από μεγάλους CEO
Addison Rae

Oυσιαστικά, η μέση αμοιβή των CEO εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 είναι 13,4 εκατομμύρια δολάρια το 2020. Τα στοιχεία για τις αποδοχές των CEO περιλαμβάνουν bonus μετοχών και δικαιωμάτων, που συνήθως αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του μισθού των στελεχών, καθώς και ετήσιους μισθούς, προνόμια και άλλα είδη συνταξιοδοτικού εισοδήματος.

Το TikTok, με έδρα το Culver City, το οποίο ανήκει στην κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ByteDance, έχει πλέον πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Το περιεχόμενο υψηλής αισθητικής των αδερφών D’Amelio και Rae για παράδειγμα -το οποίο κυμαίνεται από ανόητους χορούς, προκλητικό lip sync, έως βίντεο τύπου vlog “unboxing” – έχει προσελκύσει δεκάδες εκατομμύρια οπαδούς. H Charli D’Amelio άλλωστε είναι μακράν η TikToker με τους περισσότερους ακόλουθους με πάνω από 133 εκατομμύρια συνδρομητές.

Το να καταφέρεις να βγάλεις χρήματα από το Tik Tok δεν είναι τόσο εύκολο όσο μας το παρουσιάζουν οι νεαροί και εκατομμυριούχοι influencers. Σε αντίθεση με το YouTube ή το Facebook, που δίνουν ένα ποσοστό των εσόδων από διαφημίσεις στους αναγνωρισμένους (qualified) χρήστες, το TikTok δεν μοιράζεται τα χρήματα των διαφημίσεων με τους influencers. Αντίθετα, διαθέτει πολλά ενσωματωμένα εργαλεία δημιουργίας εσόδων, όπως εικονικά “δώρα”, καθώς και ένα Ταμείο δημιουργών για να πληρώνει τους χρήστες με τουλάχιστον 10.000 ακόλουθους και 100.000 προβολές σε μια περίοδο 30 ημερών για τα βίντεό τους.

Εκτός από το TikTok, οι κορυφαίοι επιτυχημένοι της εφαρμογής, κερδίζουν επιπλέον χρήματα παρουσιάζοντας στους ακολούθους τους χορηγούμενα προϊόντα. Το 2020, η αλυσίδα καφέ Dunkin συνεργάστηκε με την Charli D’Amelio για να δημιουργήσουν ένα ποτό με το όνομα “The Charli“, ενώ η Rae, έδωσε στους ακολούθους της την ευκαιρία να αγοράσουν τη σειρά make up της, ITEM Beauty και έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Netflix του 2021 “He’s All That”!

Όσο μεγάλωνε το Tik Tok, τόσο αυξήθηκαν και τα έσοδα των μεγάλων star του. Σύμφωνα με το Forbes, οι πιο καλοπληρωμένοι influencers του Tik Tok έβγαλαν συνολικά πέρσι πάνω από 55.5 εκατομμύρια, δηλαδή 200% πάνω από την αντίστοιχη μέτρηση του 2020.

Φυσικά, ακόμα και ο λογαριασμός της American Sweetheart Charli D’ Amelio, δεν συγκρίνεται με τους αντίστοιχους της αγαπημένης οικογένειας της Αμερικής, των Kardashians. Για παράδειγμα, η Kylie Jenner μετράει στον λογαριασμό της έξτρα  590 εκατομμύρια δολάρια το 2020 αφού πούλησε ένα μερίδιο μετοχών στην επωνυμία καλλυντικών της. Επιπλέον, οι tik tokers δύσκολα θα ξεπεράσουν των CEO της Apple Tim Cook ο οποίος πέρσι κέρδισε σχεδόν 99 εκατομμύρια δολάρια!

Διάβασε επίσης: H Carla Rockmore είναι η Real-Life Carrie Bradshaw σύμφωνα με το Tik-Tok

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!