Εάν ψάχνεις οικόπεδο να αγοράσεις αλλά τίποτα δεν είναι αρκετά καλό ώστε να σε εντυπωσιάσει, μπορείς να αγοράσεις «φιλέτο» στο… metaverse. Χρειάζεται λεφτά, etherium και υπομονή για να αγοράσεις ένα κομμάτι γης στο Metaverse. Φυσικά, δεν υπάρχει μόνο ένα metaverse. Αντίθετα ένα website είναι μέρος ενός ευρύτερου virtual κόσμου, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες που χτίζουν το δικό τους εικονικό βασίλειο, όπως για παράδειγμα και η Facebook, με σκοπό να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα avatars γίνεται τα οποία θα παίζουν παιχνίδια, θα ψωνίζουν και θα αλληλοεπιδρούν με διαφημίσεις!

Η αναδυόμενη αγορά ακινήτων για αυτούς τους τρισδιάστατους χώρους στην εικονική πραγματικότητα – συμπεριλαμβανομένων των πάντων, από εικονικούς χώρους συναυλιών και εμπορικά κέντρα έως σπίτια και μνημεία – προβλέπει ένα μέλλον στο οποίο οι ιδιοκτήτες ψηφιακών ακινήτων μπορούν να συνεργαστούν με τα brands που θέλουν και να έχουν παρουσία σε διάφορα metaverse.

metaverse
Εικονικό κατάστημα στο Metaverse

Τον Νοέμβριο, η Metaverse Group έδωσε 2,4 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει χώρο στη Fashion Street της Decentraland. Τι σημαίνει αυτό απλά; Εάν ο οίκος Louis Vuitton επιθυμεί να ανοίξει ένα εικονικό κατάστημα στον συγκεκριμένο δρόμο, θα πληρώσει ένα ποσό στη Metaverse Group. Δηλαδή η εταιρεία θα είναι ο «νοικάρης» του οίκου και από εκεί θα έχει κέρδος.  

«Σκέψου να είχες έρθει στη Νέα Υόρκη όταν ήταν μια αγροτική πόλη και είχες τη δυνατότητα να αγοράσεις ένα μπλοκ στο Soho», δήλωσε ο συνιδρυτής της Metaverse Group, Michael Gord.

«Αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα τετράγωνο ακίνητης περιουσίας στο Soho σήμερα, είναι ανεκτίμητο, δεν κυκλοφορεί στην αγορά. Η ίδια εμπειρία πρόκειται να συμβεί στο μετασύμπαν».

Όλα αυτά ακούγονται κάπως τρελά! Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θα έδινε λεφτά (κι αρκετά λεφτά, μάλιστα!) για να αγοράσει ένα οικόπεδο στο μετασύμπαν το οποίο δεν θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί ποτέ στον πραγματικό κόσμο;  Εάν έχεις ίντερνετ, σίγουρα θα πρόσεξες τη φρενίτιδα που ξέσπασε στην καραντίνα με τα κρυπτονομίσματα. Πάρα πολλοί άνθρωποι ρίχνουν εκατομμύρια σε διαδικτυακά assets με την ελπίδα πως στο μέλλον κάποιος θα τους δώσει περισσότερα χρήματα και θα έχουν κέρδος.

Σκεφτείτε πώς είχε αντιδράσει ο κόσμος τη δεκαετία του ‘80 με το ίντερνετ. Κανείς δεν το πίστευε πολύ και πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Βέβαια, η μεγάλη διαφορά του ίντερνετ με το Metaverse είναι πως το πρώτο είναι δωρεάν.

metaverse

 Εκτός από την Decentraland, μπορείτε τώρα να αγοράσετε ψηφιακή γη όπως το Somnium Space, το Sandbox και το Upland. Μια εταιρεία που ονομάζεται Spotselfie, η οποία λειτουργεί επί του παρόντος ως μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, θα σας επιτρέψει σύντομα να αγοράσετε εικονικά ακίνητα που σχετίζονται με συντεταγμένες GPS στον πραγματικό κόσμο μέσω μιας νέας δυνατότητας που ονομάζεται Spotland. Η ιδέα είναι ότι χρησιμοποιώντας token που εκδίδονται από το Spotselfie – αυτά είναι ουσιαστικά κρυπτονομίσματα που είναι ειδικά για αυτό το metaverse, όπως το mana που χρησιμοποιείται στην Decentraland – θα αγοράσετε τα δικαιώματα σε μια ακτίνα γύρω από μια συντεταγμένη GPS και, στη συνέχεια, εάν το Spotselfie αποφασίσει να πουλήσει διαφημίσεις σε αυτήν την τοποθεσία, θα έχετε το μερίδιό σας .

Αυτό μπορεί να είναι το μέλλον. Εάν και όταν τα γυαλιά μικτής πραγματικότητας γίνουν trend – ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η Apple θα κυκλοφορήσει μια έκδοση τους το 2022 – θα μπορούσαμε να περπατάμε κοιτάζοντας μια συντριπτική σύγκρουση πραγματικού και ψηφιακού κόσμου. Και παρόλο που πολλές εταιρείες προσπαθούν να ενισχύσουν τον ισχυρισμό τους πως το metaverse είναι για όλους, δεν είναι σαφές σε ποιον ακριβώς θα ανήκει αυτός ο χώρος.

Διαβάστε επίσης: Digital Clothing: Το μέλλον των fashion brands είναι ψηφιακό

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet