Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που κάνουν τα «δεν μπορώ» μας να φαίνονται μικρά, πολύ μικρά. Ένας από αυτούς είναι ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης. Ο Αντώνης που έχει στην κατοχή του πάνω από 20 μετάλλια στην κολύμβηση, μπορεί κάθε μέρα! Μεγάλωσε στα Χανιά κι από μικρός ήταν γεμάτος ζωή! Του άρεσε να εξερευνά τα πάντα με τους φίλους του και να κολυμπά. Κάπως έτσι έπεισε τους γονείς του να τον γράψουν στο κολυμβητήριο. Στη συνέχεια έκανε πόλο και κέρδισε πολλές διακρίσεις!

Δυστυχώς, μια στιγμή μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Έτσι, στα 18 του είχε ένα σοβαρό ατύχημα με τη μηχανή του που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο. “Όλο αυτό συνέβη, το τροχαίο ατύχημα που είχα στα 18 μου, γιατί ήμουν, όπως κάθε παιδί, γιατί στα 18 είμαστε παιδιά, όπως κάθε παιδί και της τώρα εποχής, επηρεασμένο από τη ματαιοδοξία, από τον υλισμό… Όταν άνοιξα τα μάτια μου, μετά το ατύχημα, κατάλαβα ότι αυτό ήταν το λάθος κατευθείαν. Άνοιξα τα μάτια μου και λέω “οκ, δεν μπορώ να περπατήσω. Και τι έγινε;”. Μπορώ όμως να ανοίξω το μυαλό μου και να το κάνω να τρέξει μπροστά”, είχε πει ο ίδιος για τις πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα.

Κι έτσι κι έκανε! Με συμμάχους τους δικούς του ανθρώπους ζει – και ζει «πολύ»  και όμορφα. Πρόσφατα βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Life Is A Beach στην οποία μοιράστηκε με τους τηλεθεατές τι κάνει με τους φίλους του όταν θέλουν να πάνε σε μια δύσβατη παραλία. Οι φίλοι του γίνονται τα πόδια του. Δεν υπάρχει μέρος που να μην πηγαίνουν μαζί όσο δύσβατο και να είναι, είτε θα τον πάρουν στα χέρια τους είτε στην πλάτη τους. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλίας, τότε ποιος είναι;

Η ανάρτηση του Παραολυμπιονίκη και το συγκινητικό βίντεο:

“Οι φίλοι μου είναι τa πόδια μου!!”

Από την πρώτη μέρα που άνοιξα τα μάτια μου μετά το ατύχημα δεν εξέφρασα, αλλά ούτε και σκέφτηκα ποτέ πως “Δεν μπορώ”, παρά μονάχα “Πώς μπορώ;” Αυτοί που απαντούσαν και αποκρίνονται ακόμα σε αυτό με την λέξη «Μαζί», είναι οι φίλοι. Μαζί συμπληρώνουμε τις διαφορές μας, εμπνέουμε, ονειρευόμαστε και μετατρέπουμε το «υπάρχω» σε “Ζω”.

Συχνά έρχονται στην θύμησή μου στιγμές γεμάτες εμπόδια στην πρόσβαση, όπως στο παραπάνω βίντεο και κάθε φορά βρίσκουμε την λύση σηκώνοντάς με στα χέρια τους ή στην πλάτη τους. Οι φίλοι μου γίνονται τα πόδια μου για να φτάσω από τα «σκοτεινά» στα «φωτεινά».
Αυτό έγινε και στο επεισόδιο του @lifeisabeachtv με τον φίλο πλέον @h_k_giousourum . Δεν τον γνώριζα αλλά μόλις με κάλεσε στην εκπομπή, του είπα ότι θέλω να δείξουμε αυτό που κάνω με τους φίλους μου όταν θα πάμε σε μια παραλία δύσβατη. Έγινε αμέσως φίλος όταν μου απάντησε «Ναι, θα το κάνουμε Μαζί». Έτσι γίνονται οι φίλοι! Αφ´ ης στιγμής πείτε το “Μαζί”, θα «βουτήξετε» σε όλες τις «παραλίες» που Μαζί θελήσατε!…

ΥΓ. Ποτέ δεν ξεχνώ…

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!