Πριν λίγες ημέρες, ο ισπανικός οίκος Balenciaga βρέθηκε στο επίκεντρο, μετά τη διαφημιστική καμπάνια για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023, που προκάλεσε την κατακραυγή του κόσμου. Για την ακρίβεια, κυκλοφόρησε καμπάνια με μικρά κορίτσια με τίτλο «Toy Stories», στην οποία κρατούσαν λούτρινα αρκουδάκια με περιλαίμια και λουριά που παρέπεμπαν σε BDSM αισθητική.

Πίσω από τα κλικ, ήταν ο φωτογράφος του National Geographic, Gabriele Galimberti, ο οποίος εξίσου έχει πλέον μπελάδες.

Η Balenciaga απέσυρε την καμπάνια λίγες ώρες αργότερα και ζήτησε συγγνώμη, αφού ο κόσμος την κατηγόρησε πως αγγίζει τα όρια παιδικής πορνογραφίας, ωστόσο το θέμα δεν έχει λήξει ακόμα. Προκειμένου να περιοριστεί η οργή απέναντι στην Balenciaga, ο Οίκος αποφάσισε να πράξει τα δέοντα προκειμένου να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη.

Συγκεκριμένα κατέθεσε αγωγή κατά της North Six, την εταιρείας παραγωγής που διαχειριζόταν τα logistics και τον σκηνογράφο Nicholas Des Jardins, ζητώντας αποζημίωση 25 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Οίκος Balenciaga θέλει «να ζητήσει αποζημίωση για εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν σε σχέση με μια διαφημιστική καμπάνια, όπου ο οίκος Balenciaga προσέλαβε (την North Six) για την παραγωγή».

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι, χωρίς τη γνώση ή την άδειά της, οι κατηγορούμενοι «περιέλαβαν ορισμένα έγγραφα στις φωτογραφίες της εκστρατείας».

«Μέλη του κοινού, συμπεριλαμβανομένων των ειδησεογραφικών μέσων, έχουν συνδέσει ψευδώς και φρικτά τον Balenciaga με το αποκρουστικό και βαθιά ανησυχητικό θέμα της δικαστικής απόφασης», αναφέρουν επίσης τα έγγραφα.

Σημειώνεται πάντως πως ο οίκος Balenciaga, ωστόσο δεν έχει κινηθεί νομικά κατά της Adidas, η οποία ήταν συνεργάτης σε μία από τις καμπάνιες.

Η North Six, από την πλευρά της επισημαίνει ότι δεν είχε αναλάβει την συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια, αλλά διαχειρίστηκε τα logistics για τη συλλογή Άνοιξη ’23 με θέμα το office business.

Διαβάστε περισσότερα στο Nitro.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet