Υποδεχόμαστε την άνοιξη με έναν super διαγωνισμό σε συνεργασία με το greekbooks.gr. Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου σας κάνουμε δώρο ένα πακέτο 4 βιβλίων από γυναίκες συγγραφείς!

Πιο συγκεκριμένα, από το διαγωνισμό θα προκύψουν 5 νικήτριες που θα λάβουν ένα πακέτο 4 υπέροχων βιβλίων! Οι 4 τίτλοι βιβλίων που θα κερδίσουν οι 5 τυχερές είναι:

  1. Το λουλούδι της ερήμου
  2. Με το χέρι στο στήθος
  3. Η μυρωδιά του αχινού
  4. Ψυχολογία για πολυάσχολους.

Πως θα διεκδικήσεις 1 από τα 5 πακέτα με τα 4 βιβλία!

Για να διεκδικήσεις 1 από τα 5 πακέτα με τα 4 βιβλία ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

  • Κάνε follow στη σελίδα του TheNotebook στο Facebook
  • Κάνε like στη σελίδα του greekbooks στο Facebook
  • Κάνε Like στη φωτογραφία του διαγωνισμού
  • Κάνε tag δύο φίλους σου

Η κλήρωση θα γίνει τη Δευτέρα 14/03 στις 12:00.


Το πακέτο βιβλίων που μπορείς να κερδίσεις

Τίτλος: Το λουλούδι της ερήμου
Συγγραφέας: Dirie Waris & Miller Cathleen
Σελίδες: 336
Εκδόσεις: Ωκεανίδα

Η Γουόρις Ντίρι, γόνος μιας παραδοσιακής σομαλικής οικογένειας νομάδων, που πίστευαν σε αρχαϊκά έθιμα όπως ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων και ο γάμος ανάμεσα σε κοριτσάκια προεφηβικής ηλικίας και σε ηλικιωμένους άντρες, το έσκασε από την καταπιεστική ζωή της στην αφρικανική έρημο, σε ηλικία δεκατριών χρόνων, αγράμματη και πάμπτωχη. Σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη και εργάζεται ως τοπ-μόντελ, αλλά και ως πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το βιβλίο αυτό αφηγείται την προσωπική της δραματική και διδακτική οδύσσεια.

greekbooks

Τίτλος: Με το χέρι στο στήθος
Συγγραφέας: ΜΑΝΑΚΗ ΤΖΕΝΗ
Σελίδες: 320
Εκδόσεις: Ωκεανίδα

Η Νικολέττα Πάζη, δημοσιογράφος σε περιοδικό του Λονδίνου, συναντά στην Τύνιδα, κάτω από περίεργες συνθήκες, τον Γαλλοαλγερινό συγγραφέα Φουάντ Μαζίν, που της θυμίζει τον άντρα στον πίνακα του Γκρέκο «Ο ευγενής με το χέρι στο στήθος». Ο Φουάντ είναι στα ίχνη του δολοφόνου της γυναίκας του, που έμπλεξε τον γιο του Μαρίντ, στα δίκτυα ενός ισλαμικού τρομοκρατικού πυρήνα. Η συνάντηση γίνεται αφορμή να αναπτυχθεί μεταξύ τους μία δυνατή σχέση. Μια ιστορία που ξεκινά από την Τυνησία, διαδραματίζεται στο Λονδίνο, το Παρίσι και σ’ ένα ελληνικό νησί. Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα και το θάνατο, την πολιτική, την τρομοκρατία, την ενδοοικογενειακή βία, και, παρ’ όλα αυτά, γεμάτο μουσική, λογοτεχνία, θέατρο. Ένα άτυπο χρονικό της πρώτης δεκαετίας του νέου αιώνα.

greekbooks

Τίτλος: Η Μυρωδιά του αχινού
Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
Σελίδες: 608
Εκδόσεις: Ωκεανίδα

Τρία χρόνια από την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα και λίγους μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό που ισοπέδωσε το Ληξούρι, η οικογένεια Διακάτου φτάνει στο λιμάνι της Πάτρας. Η φιλοξενία της από τον σταφιδέμπορο Φωκίωνα Παπαπάνο σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιπέτειας που θα διαρκέσει έως το 2015 και τις ημέρες του δημοψηφίσματος, οπότε και οι τελευταίοι απόγονοι των δύο οικογενειών θα κληθούν να ξετυλίξουν το νήμα του μυστηρίου που περιέπλεξε τις ζωές τους, την ίδια ώρα που η χώρα αναζητά τη νέα ταυτότητά της μέσα από τις συγκρούσεις ενός μικρού εμφυλίου. Το νεοκλασικό σπίτι της οδού Κορίνθου είναι το κέντρο των εξελίξεων και ο χώρος που καθόρισε τη ζωή πέντε γενεών. Μια διαθήκη σε τρεις φακέλους επιχειρεί με ανατρεπτικό τρόπο την κάθαρση με φόντο μια πόλη που ψάχνει τον βηματισμό της… Ο αέρας της Πάτρας όμως κουβαλά τη μυρωδιά του αχινού: θάλασσα που κρύβεται κάτω από μεγάλα μαύρα αγκάθια…

greekbooks

Τίτλος: Ψυχολογία για πολυάσχολους Ανθρώπους
Συγγραφέας: Τζόελ Λεβί
Σελίδες: 192
Εκδόσεις: Ισόρροπον 

Για αιώνες οι περίπλοκες διεργασίες του εγκεφάλου παρέμεναν ένα γοητευτικό αίνιγμα.  Σε αυτό το θαυμάσιο βιβλίο-οδηγό που συνοψίζει θεμελιώδη ζητήματα για την ανθρώπινη ψυχή, ο Joel Levy αποκαλύπτει τα μυστικά του εγκεφάλου. Με ευσύνοπτα κεφάλαια και αναφορές που καλύπτουν όλο το ιστορικό φάσμα από τους αρχαίους Έλληνες μέχρι το σήμερα, ο Levy παρουσιάζει τις θεωρίες και τους επιστήμονες που μας βοήθησαν να κατανοήσουμε τον εαυτό μας. Ένα περιεκτικό βιβλίο, με ξεχωριστές ενότητες για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων (όπως η επιδίωξη της ευτυχίας, η σημασία του ύπνου και της ψυχικής υγείας καθώς και οι αλλαγές στον εγκέφαλό μας με το γήρας) που πραγματεύεται το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

greekbooks

Καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet