Στην εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη Mega Καλημέρα, μίλησε ο Έντουαρτ Στεργίου για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το μοντέλο, που κατάγεται από εκεί, μίλησε στη δημοσιογράφο για το ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του, για το πως είναι τα αγαπημένα του πρόσωπα αλλά και τον κατακλυσμό μηνυμάτων που δέχεται στα social media που τον κατηγορούν ότι δεν έχει πάρει θέση.

Σε story του στο Instagram, ο Έντουαρτ έγραψε πως το ότι δεν κάνει συνεχώς αναρτήσεις δεν σημαίνει ότι δεν νοιάζεται ή δεν τον αφορά. Αναλυτικά η ανάρτησή του: «Λαμβάνοντας διάφορα μηνύματα που αφορούν την απουσία αναρτήσεών μου σχετικά με τη δραματική κατάσταση της Ουκρανίας, θέλω να πω σε όλου εσάς πως νιώθω ανήμπορος να βοηθήσω τους δικούς μου ανθρώπους που βρίσκονται εκεί και βιώνουν τον τρόμο, την απόγνωση και την αβεβαιότητα για την ίδια τους τη ζωή. Προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή είναι η επικοινωνία και η ασφάλειά τους και όχι οι αυτονόητες αναρτήσεις κατά του πολέμου», έγραψε ο Έντουρντ Στεργίου.

Έντουαρτ Στεργίου: "Είναι η μητέρα μου και η γιαγιά μου στην Ουκρανία"

Σήμερα μιλώντας στην Ελεονώρα Μελέτη απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν την ασφάλεια της οικογένειάς του στην Ουκρανία και φαινόταν αρκετά σοκαρισμένος. «Έχω τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου. Είναι στο Χμελνίνσκι, μακριά από την εμπόλεμη ζώνη. Αλλά όπως καταλαβαίνεται, όταν μια χώρα βρίσκεται σε πόλεμο ο φόβος εξαπλώνεται σε κάθε γωνιά».

Στη συνέχεια δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει καθώς τα ΜΜΕ της Ρωσίας αλλά και της χώρας του αποκρύπτουν πολλές πληροφορίες: «Και τα ουκρανικά μέσα και τα ρωσικά προσπαθούν να αποκρύψουν πολλές πληροφορίες από τον λαό. Γιατί ο πόλεμος μπορεί να γίνεται για διάφορους λόγος αλλά ο απλός λαός είναι αυτός που την πληρώνει και δεν ξέρει τα περισσότερα.»

Τέλος εξέφρασε την ανησυχία του για το τι καινούργιο μπορεί να μάθουμε όταν τελειώσει ο πόλεμος και αποκαλυφθεί η πραγματική κατάσταση: «Υπάρχουν γύρω στους 5.000 νεκρούς Ρώσους στην Ουκρανία απ’ όσο ξέρω για τους οποίους ο Ρωσικός λαός δεν ξέρει τίποτα. Φοβάμαι να μάθω τι άλλο δεν ξέρουμε γι’ αυτή την κατάσταση».

Διαβάστε επίσης: Μιμή Ντενίση: Ξέσπασε δημόσια “Μα τι λαός είμαστε”

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!