Έζησε μια ζωή σαν ταινία. Πρωταγωνίστησε στην καλλιτεχνική, την πολιτική και την κοινωνική ζωή της Ελλάδας την οποία ταξίδεψε, μέσα από διάφορους ρόλους και δράσεις της, σε όλο τον πλανήτη. Γι’ αυτό και έμεινε στην ιστορία ως η τελευταία Ελληνίδα Θεά!

Αυτή η μυθιστορηματική ζωή της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη παρουσιάζεται μέσα από μία μεγάλη έκθεση, που διοργανώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη», από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 11 Μαρτίου, στους Νέους Φούρνους της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

"Να με θυμάσαι και να μ' αγαπάς": Μια έκθεση για την τελευταία Ελληνίδα θεά, Μελίνα Μερκούρη

Πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, κοστούμια από παραστάσεις και ρούχα που τη συνόδευσαν σε σημαντικές της στιγμές, αφίσες από τις μεγάλες της κινηματογραφικές επιτυχίες, προσωπικά της είδη, το καμαρίνι της, αλλά και αντικείμενα που είχε μαζί της στο τελευταίο ταξίδι της στη Νέα Υόρκη -πολλά μάλιστα, από αυτά τα αντικείμενα παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Η έκθεση “Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς”, η οποία εγκαινιάζεται στις 18 Ιανουαρίου, είναι αφιερωμένη στη μεγάλη Ελληνίδα, με αφορμή το Έτος Μελίνα Μερκούρη για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή της.

"Να με θυμάσαι και να μ' αγαπάς": Μια έκθεση για την τελευταία Ελληνίδα θεά, Μελίνα Μερκούρη

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η γενική γραμματέας του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, Μανουέλλα Παυλίδου η οποία υπήρξε αγαπημένος άνθρωπος της Μελίνας:

“… Είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε στον κόσμο της Μελίνας. Έναν κόσμο όπου ο πολιτισμός και η πολιτική δεν υπήρξαν ποτέ αφηρημένες έννοιες, αλλά αντίθετα πραγματώθηκαν πάντα ως εγκάρδιες πράξεις που διαπνέονταν από όραμα, δημιουργικότητα, πίστη και αλληλεγγύη. Στην έκθεση μνημονεύονται, η λαμπρή καριέρα της, ο ανυποχώρητος αντιδικτατορικός αγώνας και η θεσμική προσφορά της Μελίνας στο σύγχρονο πολιτισμό μας, στη συντήρηση και στην ανάδειξη των αρχαιοτήτων και, ασφαλώς, στη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Είναι ενθύμια μιας προσωπικότητας που κέρδισε μια θέση στον συλλογικό μας μύθο εκφράζοντας με αυθεντικότητα και ανιδιοτέλεια την προσωπική της αλήθεια”.

"Να με θυμάσαι και να μ' αγαπάς": Μια έκθεση για την τελευταία Ελληνίδα θεά, Μελίνα Μερκούρη

Η έκθεση φιλοξενείται στους Νέους Φούρνους της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 11 Μαρτίου 2022.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet