Η πιο ρομαντικη σελίδα στο συναρπαστικό μυθιστόρημα που υπήρξε η ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν φυσικά ο έρωτας της με τον πρίγκιπα Φίλιππο, τον οποίο αγάπησε ενάντια στις επιθυμίες της οικογένειας της επιβάλλοντας την επιλογή της

Ελισάβετ

Η Ελισάβετ και ο Φίλιππος συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1934, στο γάμο της πριγκίπισσας Μαρίνας της Ελλάδας και του δούκα του Κεντ. Mέχρι το 1939 η Λίλιμπετ, όπως φώναζαν χαϊδευτικά την πριγκίπισσα οι γονείς της, ήταν τρελά ερωτευμένη με το νεαρό Έλληνα πρίγκιπα. Ο Φίλιππος ήταν ψηλός, ξανθός και αθλητικός και η Ελισάβετ τον αποκαλούσε Βίκινγκ.

Ελισάβετ

Οι δυο τους άρχισαν να ανταλλάσσουν επιστολές, τα εμπόδια στη σχέση τους ωστόσο ήταν αρκετά. Ο Φίλιππος ήταν χριστιανός ορθόδοξος και προερχόταν από μια διαλυμένη οικογένεια. Ο πατέρας του παραλίγο να εκτελεστεί από την ελληνική κυβέρνηση, η μητέρα του είχε περάσει χρόνια σε ψυχιατρεία και πλέον κυκλοφορούσε ντυμένη καλόγρια, ενώ η βασιλική οικογένεια στην οποία ανήκε ήταν στην εξορία.

Σαν να μην έφταναν αυτά, οι τρεις αδελφές του είχαν παντρευτεί Γερμανούς πρίγκιπες που συνεργάστηκαν με τους ναζί. Οι γονείς της Ελισάβετ επίσης δεν βιάζονταν καθόλου να την αποκαταστήσουν. Ο θείος του Φίλιππου, όμως, λόρδος Μαουντμπάτεν, με μεγάλους δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, είχε πάρει υπό την προστασία του τον ανιψιό του. Είχε βάλει στόχο να τον κάνει σύζυγο της μελλοντικής βασίλισσας, προσβλέποντας μάλιστα στη μετονομασία του οίκου Ουίνδσορ σε οίκο Μαουντμπάτεν. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι για την Ελισάβετ ο Φίλιππος ήταν ο ένας και μοναδικός.

Ο βασιλιάς Γεώργιος, γνωρίζοντας πόσο δύσκολος θα ήταν ο ρόλος της βασίλισσας που θα αναλάμβανε στο μέλλον, ήθελε τουλάχιστον να της επιτρέψει να διαλέξει για σύντροφο εκείνον που αγαπούσε. Έτσι, στο τέλος, ο Φίλιππος απαρνήθηκε τους ελληνικούς και τους δανικούς τίτλους του. Ασπάστηκε τον αγγλικανισμό και στις 20 Νοεμβρίου 1947 παντρεύτηκε τη μελλοντική βασίλισσα της Αγγλίας for better or for worse.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Hello.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet