Πρεμιέρα έκανε η εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» με καλεσμένη την Έλλη Στάη. Η καταξιωμένη δημοσιογράφος έδωσε μια εκ βαθέων συνέντευξη όπου μίλησε για την καριέρα της, τον αγώνα της με την κατάθλιψη και ανέφερε την κακοποιητική συμπεριφορά που βίωνε στην εργασία της.0

Πιο συγκεκριμένα είπε:

 «Όταν ξεκίνησε καθυστερημένα στην Ελλάδα το #metoo θυμήθηκαν κάποιοι συνάδελφοι πως όταν είχε ξεσπάσει το κίνημα στην Αμερική είχα δώσει συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ και είχα περιγράψει, χωρίς να λέω το όνομα, τι μου είχε συμβεί στα νιάτα μου σε μεγάλο μέσο ενημέρωσης. Δεν είχε ασχοληθεί κανείς, το είδαν λίγο κουτσομπολίστικα να περιφέρεται στο διαδίκτυο το θέμα», είπε αρχικά.

Και συνέχισε:

«Συνάδελφος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε «ξέρω σε τι αναφέρεσαι» και άρχισε να μου αραδιάζει τη δική της εμπειρία και άλλα ονόματα γυναικών, οι οποίες είχαν υποστεί τα ίδια πράγματα. Της λέω «θέλεις να γράψουμε κάτι όλες μαζί κι εγώ να είμαι η πρώτη που θα πει το όνομα;». Δεν υπήρξε συνέχεια και δεν υπήρξε απάντηση. Καμία γυναίκα. Με νύξη γιατί υπάρχουν πράγματα, τα οποία είναι ηλίου φαεινότερο που είναι, τι είναι και ποιος. Είπα στον εαυτό μου δεν θα πεις εσύ το όνομα γιατί δεν μπορεί να μην υπάρχει μια συσπείρωση γυναικών του χώρου».

Όσον αφορά στην κατάθλιψη η δημοσιογράφος δήλωσε πως έδωσε έναν σκληρό αγώνα μαζί της: «Πέρασα κατάθλιψη. Είναι πάρα πολύ δύσκολη εμπειρία γιατί όποιος το πρωτοσυναντά αυτό, δεν το ξέρει καθόλου. Δεν ξέρει τι του συμβαίνει. Πραγματικά θέλει μεγάλη βοήθεια από το περιβάλλον για να μπορέσει να βρει το δρόμο που θα τον βοηθήσει να το αντιμετωπίσει, να συνέλθει. Στη ζωή δεν σε αφήνει απόλυτα. Να μπορείς να το χειριστείς αυτό και να το αναγνωρίζεις. Μου συνέβη στα 40. Ήμουν σε φάση μεγάλης επαγγελματικής ανέλιξης, στο peak της επαγγελματικής μου πορείας. Με ταλαιπώρησε αρκετά. Το έδειξα και το είπα στον επαγγελματικό μου χώρο. Είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις όταν σου κάνει κρούση η κατάθλιψη. Η κατάθλιψη είναι κάτι που πρέπει να το πάρουμε πολύ σοβαρά. Ο φόβος ότι είναι ψυχική ασθένεια, το κάνει τέρας. Πρέπει να έχεις την κατάλληλη βοήθεια. Όσοι το έχουν περάσει, θα πρέπει να το συζητάνε».

Διάβασε ακόμη: Εμμανουήλ Καραλής: η βαθειά εξομολόγηση του πρωταθλητή -“Βυθίστηκα σε κατάθλιψη”

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet