Η  Emily Ratajkowski και ο Sebastian Bear-McClard φαίνεται να έχουν πάρει ξεχωριστούς δρόμους έπειτα από φημολογούμενες απιστίες του δεύτερου. Έτσι, μετά από 4 χρόνια γάμου κι ένα παιδί, οι δύο τους παίρνουν διαζύγιο.

Φυσικά όταν είσαι celebrity του βεληνεκούς και των δύο, όποια κίνηση και να κάνεις, καταγράφεται. Έτσι, οι φήμες για τις απιστίες του Sebastian είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από την ανακοίνωση του χωρισμού. Στο Tik-Tok εδώ και καιρό γίνεται πάρτυ με τους χρήστες να αναρωτιούνται «Πώς γίνεται να την απάτησε;» και «Απάτησαν μέχρι και αυτή τη γυναίκα;»…  Και ουσιαστικά τίθεται το αιώνιο ερώτημα «Γιατί οι άντρες απατούν μια ωραία γυναίκα;»

Φυσικά πρόκειται για ένα προβληματικό αφήγημα το οποίο προσβάλλει τις γυναίκες στο σύνολό τους. Αρχικά, διαχωρίζει τις «ωραίες» από τις υπόλοιπες και υπονοεί πως θα έπρεπε να έχουν «ανοσία» στο κέρατο και έπειτα ισοπεδώνει την προσωπικότητά τους, καθώς αν είσαι όμορφη, η προσωπικότητά σου έρχεται σε δεύτερη μοίρα.  

Πολλοί θυμόμαστε σκάνδαλα με φημολογούμενες απιστίες αντρών διάσημων, ωραίων και επιτυχημένων γυναικών όπως η Victoria Beckham, η Abbey Clancy και η Coleen Rooney και τα media να αναρωτιούνται πως είναι δυνατών να απατήθηκαν αυτές οι γυναίκες κι αν υπάρχει άραγε ελπίδα για τις υπόλοιπες…  Φυσικά και σε εμάς φτάνει μια τέλεια εικόνα αυτών των ζευγαριών και θεωρούμε πως η ζωή τους είναι τέλεια – άρα έτσι πρέπει να είναι και η δική μας. Φυσικά αυτό σαν λογική δεν στηρίζεται πουθενά.

Με τον χρόνο όλα τα μέσα, από την τηλεόραση και τα περιοδικά μέχρι τα social media, έχουν πείσει τις γυναίκες πως το να είναι ποθητές είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα στη ζωή τους. Η ερωτική σου ζωή θα ανθίσει και όλες οι πόρτες θα ανοίξουν για εσένα! Το να είσαι όμορφη σημαίνει πως θα επιτύχεις σε κάθε πτυχή της ζωής σου και πως η ζωή σου θα είναι τέλεια!

Αυτό το αφήγημα έχει ριζώσει στο υποσυνείδητο των γυναικών και είναι πολλές αυτές που φτάνουν στα άκρα για να πετύχουν το εκάστοτε πρότυπο ομορφιάς κάνοντας εξαντλητικές δίαιτες, γυμναστική και πλαστικές. Όταν όμως κάποια σαν την Emily Ratajkowski αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα στην αγάπη, μπερδευόμαστε! Έχουμε μάθει πως η ομορφιά μας βοηθά σε όλους τους τομείς της ζωής μας και κάποια πράγματα είναι δεδομένα! Σωστά; Έλα όμως που δεν είναι έτσι! Καθώς δεν έχει καμία σημασία αν μοιάζεις με την Emily Ratajkowski  ή τη Gisele! Αν ο άλλος θέλει να σε απατήσει,  θα το κάνει με την οποιανδήποτε.

Γιατί κάποιος μπορεί να απατήσει ακόμη και τη Ratajkowski

Η  Marian O’Connor, ψυχολόγος και θεραπεύτρια του σεξ, μας εξηγεί: «Οι παράνομες σχέσεις μπορούν να συμβούν για πολλούς λόγους και μέσα στα πλαίσια μιας κανονικής σχέσης. Δεν μπορείς να κρίνεις μια σχέση από τα ρούχα που φοράει το ζευγάρι, έτσι δεν είναι; Έτσι δεν μπορείς να την κρίνεις από το πόσο όμορφοι είναι ή όχι»

Και συνεχίζει εξηγώντας κάποιους από τους συχνότερους λόγους για να απατήσει κάποιος: «Είναι ο ενθουσιασμός και η μυστικοπάθεια που χαρακτηρίζει τους παράνομους δεσμούς και τους κάνει τόσο γοητευτικούς. Εκείνοι που απατούν συχνά, απολαμβάνουν το συναίσθημα ότι είναι πάλι ποθητοί, πράγμα που μπορεί να χαθεί στις μακροχρόνιες σχέσεις. Επιπλέον, υπάρχουν εκείνοι που έχουν θέμα με τη δέσμευση και απατούν για να επιβεβαιώσουν ότι ‘’μετρούν ακόμα’’ και πως ό,τι κι αν γίνει, θα είναι οκ!»

Σε αντίθεση με αυτό που έχουμε συνηθίσει να ακούμε, οι γυναίκες μπορούν να είναι εξίσου άπιστες με τους άντρες και οι λόγοι δεν διαφέρουν πολύ. Όμως, το εάν θα σε απατήσει ο/η σύντροφός σου, δεν έχει να κάνει ούτε με την εμφάνισή σου, ούτε με το πόσο καλό μουσακά κάνεις! Έχει να κάνει με την ποιότητα του άλλου ατόμου! Οι σχέσεις δεν χαρακτηρίζονται από το εάν είναι και οι δύο όμορφοι σαν ζευγάρι αλλά από το δέσιμο που έχουν μεταξύ τους, την ποιότητα του δεσμού τους και το σεβασμό που δείχνουν σ’ αυτήν τους την σχέση…  

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet