Ένας ακόμη λόγος για λίγο glamour στην Ευρώπη- πριν μας βρει ο τσουχτερός σε όλα τα επίπεδα χειμώνας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, που επίσημα ονομάζεται Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica, είναι το παλαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στον κόσμο. Και μόλις ξεκίνησε!

Η φετινή 79η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας πραγματοποιείται ως συνήθως, στο Lido, το μικρό νησί δίπλα στη Βενετία σε τέσσερις σημαντικούς χώρους – το Palazzo del Cinema, το Palazzo del Casinò, το Palabiennale, το Sala Giardino – καθώς και σε εξωτερικούς χώρους. Η πρώτη φορά που έλαβε χώρα ήταν το 1932, είναι το παλαιότερο στον κόσμο και ανήκει στα τρία μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου μαζί με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και το Φεστιβάλ των Καννών. Στόχος του είναι να θέσει τον διεθνή κινηματογράφο στο επίκεντρο και να τον προωθήσει σε όλες του τις εκδηλώσεις – ως μορφή τέχνης, ως ψυχαγωγίας και ως μια βιομηχανία – όπου η ελευθερία και ο διάλογος βρίσκονται στο επίκεντρο.

Κατά τη διάρκεια αυτών των έντεκα ημερών της κινηματογραφικής υπερβολής, αστέρες και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο, είτε από μεγάλες υπερπαραγωγές είτε από ανεξάρτητες ταινίες, ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Το υψηλότερο και πιο πολυπόθητο βραβείο είναι το Χρυσό Λιοντάρι, ωστόσο υπάρχουν διαγωνιζόμενοι σε διάφορες κατηγορίες.

Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής της Βενετίας είναι η υπέροχη Julianne Moore.

Όσοι θέλουν να δουν τις βραβεύσει και την παρέλαση των A-listers που ποζάρουν για φωτογραφίες, κατευθύνονται στο Palazzo del Cinema με τα εμβληματικά κόκκινα χαλιά. Ωστόσο, καθώς πολλές προβολές ταινιών είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό, μπορεί κάποιος να βρεθεί να κάθεται λίγα καθίσματα μακριά από ένα μεγάλο αστέρι του κινηματογράφου.

Ας δούμε το φωτογραφικό υλικό των πρώτων ημερών

Βενετίας
Cate Blanchett (Photo by Dominique Charriau/WireImage)

Βενετίας
Andie MacDowell (Photo by Daniele Venturelli/WireImage)
Βενετίας

Emma Chamberlain (Photo by Franco Origlia/Getty Images)
Βενετίας
Julianne Moore (Photo by Andreas Rentz/Getty Images for Netflix)
Βενετίας
Jodie Turner-Smith (Photo by Dominique Charriau/WireImage)
Βενετίας
Tessa Thompson (Photo by Ernesto Ruscio/Getty Images)
Βενετίας
Alessandra Ambrosio. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Βενετίας
Julianne Moore (Photo by Ernesto Ruscio/Getty Images)

Λίγο ακόμη glamour από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet