Η βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926 και έζησε μια ζωή γεμάτη καθήκοντα, ευθύνες και την ανάγκη να λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις. Ο βιογράφος Α.Ν. Wilson ισχυρίστηκε ότι η νεαρή Ελισάβετ άκουσε πολλές φορές ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν «το λάθος άτομο για να επιλέξει» επειδή ήταν πολύ αστείος και έκανε «γκάφες», σύμφωνα με την Telegraph.

Μιλώντας στο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ του Τσέλτεναμ το 2016, είπε: «Όταν ξεκαθάρισε από την ηλικία των 14 περίπου ότι ήταν ερωτευμένη με τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος ήταν όμορφος και με ξανθά μαλλιά, όλοι οι αυλικοί είπαν ότι ήταν εντελώς λάθος άτομο για να διαλέξει».

Βασίλισσα Ελισάβετ

Μάλιστα, είχε αναφέρει: «Το είπαν για πολλούς λόγους, αλλά το γεγονός είναι ότι έκαναν λάθος. Η βασίλισσα είναι ένα πολύ συγκρατημένο, επιμελές άτομο και ο Φίλιππος ήταν αξιωματικός του ναυτικού και ήταν επίσης πολύ αστείος».

Παρά τις επιφυλάξεις αυτές, το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του τον Ιούλιο του 1947, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν 21 ετών, και παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου 1947 στο Αβαείο του Westminster, και τέσσερα χρόνια αργότερα, η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα. Ο βιογράφος αποκάλυψε, μάλιστα, στο κοινό ότι το πρώτο σχόλιο του Φίλιππου στη βασίλισσα μετά τη στέψη της ήταν: «Πού το πήρες αυτό το καπέλο;».

Βασίλισσα Ελισάβετ

«Πολλά από τα αστεία του είναι εξαιρετικά πετυχημένα. Δεν νομίζω ότι κάνει γκάφες. Είναι το είδος των αστείων ενός αξιωματικού του ναυτικού. Το ζευγάρι είχε αμοιβαία αγάπη και σεβασμό ενώ ο ίδιος ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε πει κάποτε για τον γάμο του με τη βασίλισσα Ελισάβετ: «Η βασίλισσα έχει την ιδιότητα της ανοχής σε αφθονία». 

Διάβασε περισσότερα στο Hello.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet