«Έσπασε» τη σιωπή της η Εύα Καϊλη και μίλησε σε μεγάλα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης για το σκάνδαλο δωροδοκίας Qatargate που είναι κατηγορούμενη.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής που ανυπομονεί να γυρίσει στα καθήκοντά της, δηλώνει πως δεν έλαβε ποτέ χρήματα από το Κατάρ για να επηρεάσει τον μηχανισμό των Βρυξελλών υπέρ της χώρας. Είχε όμως ακόμα μια ιστορία να πει. Όπως υποστήριξε, βρέθηκε στο στόχαστρο των Αρχών επειδή γνώριζε πάρα πολλά για την κυβερνητική κατασκοπεία. Μια ιστορία που περιλαμβάνει υπαινιγμούς πως ίσως η φυλάκισή της είχε πολιτικά κίνητρα.

about:blank

Η εργασία της για τη διερεύνηση της παράνομης χρήσης του λογισμικού κατασκοπείας Pegasus στην Ευρώπη, υποστήριξε, την έβαλε στο στόχαστρο των κυβερνήσεων της ίδιας της Ευρώπης.

«Από τον φάκελο του δικαστηρίου, οι δικηγόροι μου ανακάλυψαν ότι οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται να παρακολουθούσαν τις δραστηριότητες των μελών της ειδικής επιτροπής Pegasus», είπε στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera.

«Το γεγονός ότι τα εκλεγμένα μέλη του Κοινοβουλίου κατασκοπεύονται από τις μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να εγείρει περισσότερες ανησυχίες για το πόσο υγιής είναι η ευρωπαϊκή μας δημοκρατία» πρόσθεσε. «Νομίζω ότι αυτό είναι το πραγματικό σκάνδαλο». Εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα δεν απάντησε στους ισχυρισμούς της Καϊλή.

«Αυτό θα παραβίαζε το απόρρητο της έρευνας και το τεκμήριο της αθωότητας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Τα αποδεικτικά στοιχεία θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο εν ευθέτω χρόνω.

Ο στόχος της ωστόσο, σύμφωνα με το Politico, είναι άλλος. Η μάχη για την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Καϊλή

Εκτός από τη συνέντευξή της στον ιταλικό Τύπο, η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε επίσης στον ισπανικό και γαλλικό τύπο, όπου επέκτεινε τη θεωρία της για την κατασκοπεία.

Σε μια συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είπε ότι η νομική της ομάδα έχει αποδείξεις ότι ολόκληρη η επιτροπή PEGA παρακολουθούνταν παράνομα, υποστηρίζοντας επίσης ότι δεν γνωρίζει πώς η αστυνομία περιέκοψε ορισμένες συνομιλίες μεταξύ της ίδιας και άλλων πολιτικών.

«Δεν με κατασκόπευαν με το Pegasus, αλλά για τo Pegasus», υποστηριξε. «Πιστεύουμε ότι το Μαρόκο, η Ισπανία, η Γαλλία και το Βέλγιο κατασκόπευαν την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είπε στην El Mundo.

Διάβασε τη συνέχεια στο Intronews.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet