Θα μπορούσε κάποιος να πει πως γράφτηκε ιστορία. Το Metaverse είναι ακόμα ένα πολύ παρθένο τεχνολογικό έδαφος, ένας κόσμος που υπόσχεται να κάνει τα αδύνατα δυνατά και μέσα σε αυτά τα αδύνατα που θα γίνουν δυνατά, εμπλέκεται και η ιατρική. Με την καινοτομία που παρουσιάστηκε σε ένα συνέδριο από το Πανεπιστήμιο του Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανπειστήμιο Ιατρικής της Λωζάννης, το ιατρικό μέλλον στο Metaverse ίσως και να σώσει ζωές.

Σε ένα εικονικό συνέδριο που έγινε στο περιβάλλον Aimedis Avalon, το καρδιολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και η ομάδα καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής της Λωζάννης παρουσίασαν την πρώτη εξέταση μέσω Metaverse σε ασθενή.

Ο δρ. Ιωάννης Σκαλίδης, καρδιολόγος και σχεδιαστής του project, παρουσίασε μια τρομερά επαναστατική ιδέα, ένα περιβάλλον στο οποίο ένας 30χρονος άνδρας με σοβαρό πόνο στο στήθος και δίχως να έχει κάποια ξεκάθαρη διάγνωση, είχε πρόσβαση μέσω του avatar του στο Metaverse, στα δεδομένα του ιδιωτικού εικονικού δωματίου εξέτασης, όπου χάρη σε μια συσκευή EGG που είχε στα χέρια του, έδινε σήμα στον γιατρό για να καταγράψει αν υπάρχουν συμπτώματα.

Αυτή η εξέταση, όταν τελειοποιηθεί και μπει σε διαδικασία μαζικής παραγωγής και η ειδική συσκευή, αναμένεται να σώσει πολλούς ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν καμία πρόσβαση σε νοσοκομείο ή ακόμα και σε γιατρό, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες ώρες μέχρι να γίνει μια διάγνωση. 

Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, οι ώρες γίνονται μερικά λεπτά. «Όταν ο ασθενής υπέφερε από πόνους στο στήθος, ήταν σε θέση να μιλήσει με γιατρό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα εφάρμοζε στο σπίτι την EGG συσκευή που διαθέτει ψηφιακή απεικόνικη για την καρδιακή λειτουργία. Σε περίπτωση καρδιακού στηθιαίου πόνου, η EGG μπορεί να πει ακριβώς αν τα πράγματα είναι άσχημα». Η συσκευή εν τέλει μετέδωσε νορμάλ καρδιακό ρυθμό και ο καρδιολόγος καθησύχασε τον ασθενή.

Ο δρ. Niccolo Maurizi από την πλευρά του, σχεδιαστής μαζί με τον κ. Σκαλίδη του πρότζεκτ και καρδιολόγος με εμπειρία στην ψηφιακή εξέταση, εξηγεί ότι «το μόνο που χρειαζόταν ο ασθενής ήταν έναν υπολογιστή και μια συσκευή επαυξημένης υγειας όπως το D-heart που του παρείχε το νοσοκομείο».

Ο CEO της Aimedis, ο δρ. Michael J. Kaldasch ανέφερε ότι το metaverse περιβάλλον Aimedis Avalon προσφέρει «στη βιομηχανία υγείας μια ψηφιακή και ασφαλή πλατφόρμα στο Metaverse και συνδυάζει τον αληθινό κόσμο με τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού. Η επεκτεινόμενη ιατρική γνώση, η αξιόπιστη πληροφόρηση και τώρα η ικανότητα να διεξάγουμε ασφαλή συμβουλευτική, γίνονται άμεσα διαθέσιμα».

Διαβάστε περισσότερα στο Nitro.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet