Πριν μερικές εβδομάδες το άλμα που πέτυχε Μίλτος Τεντόγλου στα 8,40 μ. στο μίτινγκ του Τορούν, αν και αποτέλεσε κορυφαία επίδοση για το 2023, ακυρώθηκε από την World Athletics επειδή φορούσε «αντικανονικά» παπούτσια .

Η απάντηση του Μίλτου Τεντόγλου ήρθε με μια ανάρτηση στο Instagram στο οποίο αναφέρει: «Έτσι, η World Athletics έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα για παπούτσια και αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια spikes παπούτσια είναι εντάξει ή όχι για τους αθλητές. Νομίζουν ότι το πάχος της πλάτης του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά κάνει την ακίδα βαριά και δύσκολο να τρέξει. Μου ακυρώνουν το άλμα 8,40 γιατί φοράω το spike παπούτσι στην 1η φωτογραφία . Ενώ τα άλλα δύο spike παπούτσια είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Παρεμπιπτόντως, οι πρώτες 2 φωτογραφίες είναι ίδιο μοντέλο αλλά διαφορετικού χρώματος».

Και συνέχισε: «Ελέγξατε τα καρφιά των παλιών δίσκων; Είχαν λέιζερ στην πλακέτα; Νομίζω ότι θα πρέπει να έχετε άτομα στην ομάδα σας που έχουν εμπειρία με το άθλημα. Είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές. Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Είναι απλά άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια αλλά έχουν διαφορετικό χρώμα οπότε είναι “εγκεκριμένο”».

Η πιο σημαντική απάντηση του Τεντόγλου ωστόσο ήρθε στον χθεσινό αγώνα όπου ο Ολυμπιονίκης πήδηξε 8.32μ., 8.37μ., 8.34μ. και 8.41μ. σημειώνοντας σε τέσσερα άλματα τρεις φορές την κορυφαία επίδοση στον κόσμο. 

Όπως ήταν αναμενόμενο το Twitter πήρε φωτιά ενώ η πιο επική ατάκα γράφτηκε από το Γιάννη Σπαλιάρα, το σχόλιο του οποίου έγινε viral! «Στο είχα πει Μίλτο παιδί μου… βγάζουμε ρούχα και παπούτσια πριν πηδήξουμε… πήγαινε τώρα θυμωμένος να τους…».

Τεντόγλου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!