Η ηθοποιός Μιμή Ντενίση με μια χθεσινή της ανάρτηση  στο Facebook ξέσπασε για την έλλειψη ομόνοιας των Ελλήνων σε ότι αφορά στην εισβολή που έγινε στην Ουκρανία αλλά και την διαχείρισή της από την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Η δημοφιλής ηθοποιός δεν μάσησε τα λόγια της αναφερόμενη στο νέο πόλεμο που ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Μα τι λαός είμαστε; Διχασμός ακόμα και για το θέμα της Ουκρανίας; Όταν γίνεται μια βίαιη εισβολή σε μια χώρα. Όταν απειλείται η ζωή χιλιάδων αθώων, όταν έρχεται μια νέα τεράστια ανθρωπιστική κρίση, τι ψάχνετε; Δεν μπορώ να ψάξω τα λάθη του παρελθόντος της Ουκρανίας, με νοιάζει το παρόν και το μέλλον των ανθρώπων της», έγραψε.

Τόνισε την αμηχανία της Ευρώπης απέναντι στην υποτιθέμενη  ρωσική παντοδυναμία και παρομοίασε τη σημερινή κατάσταση με αυτήν του 1922: «Έχουμε κάνει και εμείς άπειρα πολιτικά λάθη που τα πλήρωσε η Μικρασία, ο Πόντος, η Κύπρος. Όταν πρόκειται για ανθρώπους που σκοτώνονται και θα οδηγηθούν στην προσφυγιά, εμένα εκεί είναι η καρδιά και ο νους μου. Όσο για την Ευρώπη, πάντα αμήχανη και διχασμένη ήταν μπροστά σε κρίσεις. Το 2022 ελάχιστα διαφέρει από το 1922. Μετά από μια τεράστια πανδημία, μια μεγάλη εισβολή! Ηγέτες που ονειρεύονται αυτοκρατορίες και λαοί με τα μωρά τους στους ώμους που ονειρεύονται μόνο να επιζήσουν και να προστατέψουν τις εστίες τους», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Μιμή Ντενίση: Ξέσπασε δημόσια "Μα τι λαός είμαστε"

Η Μιμή Ντενίση είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους της τέχνης που έχουν πάρει ανοιχτά θέση γι’ αυτόν τον πόλεμο. Δεν μπορούμε  να διαφωνήσουμε σε κάτι. Ο πόλεμος είναι φρικτός κι όποιος τον κάνει, θα λογοδοτήσει στην ανθρωπότητα και την ιστορία.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!