Η 22/02/2022 είναι μια μοναδική ημερομηνία. Γενικά ο Φεβρουάριος αυτής της χρονιά είναι γεμάτος μοναδικές ημερομηνίες. Η 2 Φεβρουαρίου 2022 είναι μία από αυτές, επειδή είναι παλίνδρομη.

Η ημερομηνία 22/02/2022 έχει αυτό το χαρακτηριστικό αφού μπορεί να διαβαστεί από τα αριστερά προς τα δεξιά αλλά και αντίστροφα, με το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτό ισχύει φυσικά μόνο για τις χώρες που χρησιμοποιούν τη μορφή ημερομηνίας «ημέρα/μήνας/έτος» όπως η Ελλάδα, ενώ για άλλες χώρες που βάζουν πρώτα τον μήνα, δεν ισχύει.

Ωστόσο, η μοναδικότητα της ημέρας δεν αφορά μόνο στο ότι είναι παλίνδρομη αλλά όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, προσφέρει μόνο αισιοδοξία, κοινωνικότητα και ενσυναίσθηση. Οι πιο ρομαντικοί την παρομοιάζουν με μια συμπαντική απάντηση στην έλλειψη ανθρώπινης επαφής που βιώσαμε εν μέσω της πανδημικής κρίσης και που μας στοίχισε πολύ.

Οι διεθνείς σχολιαστές αναφέρουν πως εκτός από παλίνδρομη («palindrome») είναι και «αμφίγραμμα» («ambigram»). Αυτός ο δεύτερος όρος σημαίνει ότι η ημερομηνία μπορεί να διαβαστεί με τον ίδιο τρόπο είτε κανονικά είτε «ανάποδα» και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ισχύει μόνο εάν χρησιμοποιηθεί ένα συγκεκριμένο τυπογραφικό στιλ (δηλαδή δεν είναι «φυσικό» αμφίγραμμα όπως το 69).

22/02/2022: Γιατί είναι μοναδική ημερομηνία;

Η αριθμολόγος Τζάσμιν Γουλφ εξηγεί πως το δύο είναι ο αριθμός της διαίσθησης, της παρατήρησης και των σχέσεων. Σήμερα, ως εκ τούτου, θα μπορούσε να πει κανείς πως η δύναμη του 2 μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Αντανακλά την ανθρώπινη ανάγκη μας για συνεργασία και ομαδική εργασία, σύμφωνα με την αριθμολόγο Τζοάνα Ογκούστα:  «Αυτή η μέρα είναι μια υπέροχη μέρα για να σκεφτούμε πώς επικοινωνούμε με τους αγαπημένους μας και να επιδιώξουμε να διατηρήσουμε μια ανοιχτή καρδιά», λέει.

Σύμφωνα με την Washington Post, που αφιέρωσε ένα άρθρο στη σημερινή σπάνια ημερομηνία, ο «πυρετός» της Tuesday έχει επηρεάσει και τις ΗΠΑ, με ορισμένες εταιρείες και ξενοδοχεία να κάνουν ειδικές προσφορές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Atlantis Resort στις Μπαχάμες που προσφέρει 22% έκπτωση, με τιμές που ξεκινούν από 222 δολάρια, για τα δωμάτιά του, με τη προϋπόθεση ότι η κράτηση θα είναι τουλάχιστον για δύο μέρες!

Και φυσικά οι Αμερικάνοι που λατρεύουν τις σημαδιακές ημερομηνίες, δεν θα αφήσουν τη συγκεκριμένη ανεκμετάλλευτη και θα αρχίσουν… να παντρεύονται!  Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post, πολλά ζευγάρια επιλέγουν ημερομηνίες ξεχωριστές όπως η σημερινή για να ενώσουν τις ζωές τους. Οι αρμόδιες Αρχές για τους γάμους στο Λας Βέγκας δεν αποκλείουν να τελεστούν σήμερα περισσότεροι γάμοι κι από τις 7 Ιουλίου του 2007, όταν και είχε σημειωθεί το προηγούμενο ρεκόρ!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet