Καθώς συνεχίζονται αδιάκοπα οι έρευνες για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα και αναμένονται συλλήψεις μέσα στη βδομάδα, ο ιατροδικαστής  Γρηγόρης Λέων, έκανε μια ανατριχιαστική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter που προκαλεί φρίκη στον καθέναν μας.

 Ένας συνάδελφός του από το εξωτερικό του έστειλε το βιβλίο «DiMaio’s Forensic Pathology» που έχει γραφτεί από τον ιατροδικαστή Vincent DiMaio. Ο κύριος Λέων κύκλωσε ένα απόσπασμα στο οποίο αναφέρεται:

«Οι γονείς που τυγχάνουν μάρτυρες των συγκεκριμένων επεισοδίων, είναι μόνοι τους με τα παιδιά στο δωμάτιο του νοσοκομείου όταν συμβαίνουν. Όταν παίρνουν εξιτήριο «τα επεισόδια» συνεχίζονται μέχρι να βγει κάποια διάγνωση ή να σκοτωθεί το παιδί. Περιγράφονται δύο αδέρφια με επαναλαμβανόμενη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, οφειλόμενη σε απόφραξη από τη μητέρα. Η πράξη καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολουθήσης.

Το πρώτο παιδί ήταν 5 μηνών κοριτσάκι και εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Ο 4 ετών αδελφός της είχε παρόμοιο ιατρικό ιστορικό. Η μητέρα έδωσε το ιστορικό, αναφέροντας ότι υπήρχαν σχεδόν καθημερινά επεισόδια άπνοιας, κυάνωσης, βραδυκαρδίας και απουσία αισθήσεων από την ηλικία της μιας εβδομάδας των παιδιών. Τα επεισόδια ήταν πολύ συχνά με τη μεγαλύτερη περίοδο ανάμεσα σε δυο περιστατικά να είναι 72 ώρες.

Οι κρίσεις συνέβαιναν είτε όταν το παιδί κοιμόταν είτε μόλις ξυπνούσε. Το παιδί είχε ελεγχθεί αναλυτικά από μαγνητική τομογραφία και του είχε δοθεί πολύπλευρη φαρμακευτική θεραπεία. Είχε πολλαπλά επεισόδια άπνοιας στο νοσοκομείο και βρισκόταν σε άπνοια, με κυάνωση, βραδυκαρδία και χωρίς να αντιδρά. Με παροχή οξυγόνου και μαλάξεις πάντα γινόταν ανάνηψη στο παιδί.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι γιατροί έγιναν καχύποπτοι και χρησιμοποίησαν κάμερες και βιντεοσκόπησαν τη μητέρα να φιμώνει το παιδί τοποθετώντας την παλάμη του δεξιού της χεριού στο πρόσωπό του. Κρατούσε το χέρι στη θέση αυτή για 90 δευτερόλεπτα. Η καρδιά άρχιζε να ρίχνει σφυγμούς 30 δευτερόλεπτα μετά την απόφραξη της αεροφόρου οδού… Όταν αυτό το σύνδρομο έγινε γνωστό ανάμεσα στους παιδιάτρους και επειδή χρησιμοποιήθηκαν τα βίντεο, έγιναν γνωστές και καταγράφηκαν κι άλλες περιπτώσεις».

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης τα επόμενα 24ωρα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet