Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Πάτρα, καθώς, οι εξελίξεις για τους θανάτους των κοριτσιών είναι ραγδαίες, αφού οι Αρχές έχουν σημαντικά στοιχεία στα χέρια τους.

O Tαξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, το βράδυ της Δευτέρας (28/3) μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τους θανάτους των κοριτσιών στην Πάτρα λέγοντας: «οι αρχές θέλουν μια δεύτερη άποψη για τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Ας ελπίσουμε ότι τα αποτελέσματα θα βγουν μέσα στη βδομάδα και δε θα πάρει ένα με δύο μήνες» είπε και συνέχισε:

«Όλες οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις συλλέγονται από την αστυνομία και θα αξιολογηθούν. Είναι καλό που κόσμος βγαίνει και μιλάει. Το έχουμε δει ξανά το έργο στο παρελθόν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων, αυτό αφορά το τρίτο παιδί. Μπορεί να βγουν στοιχεία στην πορεία που να αφορούν τα άλλα παιδιά που θα φτάσουν στους ύποπτους ή ενδεχομένως δράστες», ξεκαθάρισε ο Θανάσης Κατερινόπουλος και τόνισε:

«Η εκτίμησή μου είναι ότι πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και όχι εγκληματική ενέργεια, γιατί έχουμε τρία νεκρά παιδιά. Ο δράστης πρέπει να είναι πάνω από ένα πρόσωπο. Όμως και ένας να είναι, υπάρχουν και άλλοι που γνωρίζουν τη δράση του. Μπορεί να μην είναι συμμέτοχοι, τουλάχιστον, όμως, μπορεί να βρεθούν κατηγορούμενοι για παραπλάνηση ενός ατυχήματος».

Πάτρα – Γρηγόρης Λέων: «Ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να υποδείξει τον δράστη»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων μίλησε στο “Θέμα” για την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα εξηγώντας ότι ένας ιατροδικαστής δεν μπορεί να υποδείξει τον ένοχο, παρά μόνο να παραθέσει τα στοιχεία της δικής του εξέτασεις. Μάλιστα, τόνισε πώς εύχεται στο τέλος αυτής της υπόθεσης να αποκαλυφθεί ότι οι θάνατοι οφείλονται σε παθολογικά αίτια.

Πάτρα

«Για μένα υπάρχει το επικρατέστερο σενάριο, αλλά πάντα, ως άνθρωπος, ελπίζεις να κάνεις λάθος.

Διότι πολλές φορές δεν είναι το καλό σενάριο αυτό που σου φαίνεται ως επικρατέστερο από επιστημονικής άποψης και βάσει των διαθέσιμων στοιχείων. Το καλό σενάριο στη συγκεκριμένη υπόθεση θα είναι να μη συμβαίνει τίποτα, να έχει συντελεστεί κάτι γενετικά σπάνιο ή κάτι παθολογικό και να βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιδιάζουσας περίπτωσης η οποία θα πρέπει να μελετηθεί στο μέλλον από την επιστημονική κοινότητα, διότι μάλλον πρόκειται για κάτι που δεν είχαμε γνωρίσει ποτέ πριν» δήλωσε ο Γρηγόρης Λέων και συνέχισε:

«Εδώ μιλάμε για θανάτους οι οποίοι, σύμφωνα με τις αντίστοιχες ιατροδικαστικές εκθέσεις, δεν επέρχονται για τον ίδιο λόγο (ο πρώτος από το ήπαρ, ο δεύτερος από την καρδιά), άρα δεν συνδέονται γενετικά. Ο θεράπων ιατρός είπε ότι δεν υπάρχει γενετική προδιάθεση. Θα μπορούσα εγώ, ως ιατροδικαστής, να δεχτώ ότι σε αυτή την οικογένεια συνέβησαν τρεις θάνατοι, διαφορετικής αιτιολογίας ο καθένας, σε παιδιά αυτής της ηλικίας και μέσα σε διάστημα 2,5-3 ετών; Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο, δεν έχει ακουστεί ποτέ. Γι’ αυτό λέω πως πρέπει να μελετηθεί».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως έχουμε κάποια ευρήματα στο πρώτο και το δεύτερο παιδί. Κοινά ευρήματα.

Αυτά μας παραπέμπουν κάπου: στην έλλειψη οξυγόνου. Αν στο τρίτο παιδί έχουμε τα ίδια ευρήματα και εν τω μεταξύ έχουμε αποκλείσει όλους τους παθολογικούς λόγους, έχουμε αποκλείσει επίσης τοξικολογικά αίτια, τότε προφανώς και υπάρχει απάντηση. Ακόμη κι αν φτάσουμε σε αυτή με τη μέθοδο του αποκλεισμού των υπόλοιπων πιθανοτήτων» είπε και συνέχισε για την υπόθεση στην Πάτρα:

«Ειλικρινά εύχομαι στο τέλος αυτής της ιστορίας να αποδειχθεί ότι οι τρεις θάνατοι οφείλονται σε παθολογικό αίτιο. Όμως, τόσο εγώ όσο και άλλοι συνάδελφοι που σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας θα έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή ότι εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο για να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια. Διότι στην Ιατρική πρώτα προσπαθούμε να αποκλείσουμε το χειρότερο ενδεχόμενο και ακολούθως εξετάζουμε τα λιγότερο σοβαρά σενάρια. Ετσι και στην περίπτωση της Πάτρας. Προσπαθώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο της εσκεμμένης πρόκλησης ασφυξίας, ακριβώς επειδή δεν μπορώ να αγνοήσω αυτή την πιθανότητα»

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet