Καθώς διανύουμε τη δεύτερη μέρα εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι Ουκρανοί πολίτες βρίσκονται ακόμα σε σοκ από την βίαιη εισβολή του Ρώσου Προέδρου. Οι άνθρωποι είναι υπό το έλεος του Πούτιν, προσπαθούν να σώσουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους, αφήνουν τις περιουσίες τους και στοιβάζονται στους σταθμούς των τρένων. Απελπισμένα πρόσωπα, σκηνές αποχωρισμού, πατέρες που πάνε στον πόλεμο αποχαιρετούν τα παιδιά τους που τα στέλνουν μακριά για ασφάλεια και μια Κυβέρνηση που φαίνεται να μην έχει καμία οργάνωση.

Ένα σκηνικό από συντρίμμια και απόγνωση, μια Ουκρανία που στέκεται μόνη της απέναντι σε έναν πολύ δυνατό εχθρό. Χιλιάδες ζωές πλέον κρέμονται από μια κλωστή και η μοίρα του αυτού του πολέμου εξαρτάται-δυστυχώς- μονάχα από τις προθέσεις ενός ανθρώπου. H Δύση παρακολουθεί τις σπαρακτικές εξελίξεις αδύναμη να κάνει το οτιδήποτε και δεν μπορεί να απαντήσει στην κραυγή ενός μικρού παιδιού που ουρλιάζει “Δεν θέλω να πεθάνω”!

ουκρανία
Εκρήξεις στην πόλη του Κιέβου. Πηγές του Ουκρανικού στρατού υποστηρίζουν πως οι στρατιωτική άμυνα της Ουκρανίας αντεπιτίθεται σε ρωσικά αεροσκάφη και drones
ουκρανία
Άνθρωποι που βρήκαν καταφύγιο από τις βόμβες στον σταθμό του Κιέβου
ουκρανία
Γυναίκα με το μωρό της εγκαταλείπουν την πόλη του Κιέβου
ουκρανία
Άνθρωποι βλέπου ένα ετοιμόρροπο κτίριο στο Koshytsa Street σε προάστιο του Κιέβου

Ταυτόχρονα, ενώ στη Ρωσία οι εφημερίδες καλύπτουν το γεγονός ως ασήμαντο αρκετοί Ρώσοι σε 53 διαφορετικές πόλεις, κατέβηκαν σε διαδηλώσεις εναντίον της επίθεσης και του Πούτιν. Η απάντηση της ρωσικής αστυνομία ήταν σκληρή καθώς εκτός του ότι χρησιμοποίησε ωμή βία έκανε πάνω από 1700 συλλήψεις.

ουκρανία
Αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει γυναίκα που κρατάει πλακάτ που γράφει “Όχι στον πόλεμο” με ζωγραφισμένη την Ουκρανική σημαία.
ουκρανία
Άνδρας κρατάει πινακίδα με την επιγραφή “Όχι στην κατοχή της Ουκρανίας”

Διαβάστε επίσης: Γιατί μας αφορά αυτός ο πόλεμος;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet