Η Billie Eilish είναι μια παγκόσμια καλλιτέχνιδα που όταν κάποιος επιχειρεί να κρίνει τη δημόσια συμπεριφορά της, θα πρέπει πάντοτε να λαμβάνει υπ΄όψιν της πως της επιβλήθηκαν κάποιες καταστάσεις λόγω του μουσικού της άστρου, που δεν τις επέλεξε, που ήθελε να τις αποφύγει. Δεν το κατάφερε και βρέθηκε σε κατάθλιψη πριν μπορέσει να βγει και πάλι στο φως.

Πέρασε επίσης μια 5ετία έχοντας έναν ρόλο να υποδυθεί, αφού δεν ήταν η γυναίκα που ήθελε. Ήταν αυτό το genderless κορίτσι, γιατί έτσι την είχε γνωρίσει το κοινό και της έλεγαν οι μάνατζερ της πως αν επιχειρήσει αλλαγή, θα την στήσουν στον τοίχο. Κι όντως, αυτό έγινε. Όταν κυκλοφόρησε η φωτογράφιση στη βρετανική Vogue, με το ντύσιμο α λα καμπαρέ και το ξανθό μαλλί, υπήρξαν πάρα πολλοί από τους fans της που εξέφρασαν ένα αίσθημα προδοσίας. Το ίδιο και με την εμφάνιση της στο Met Gala του 2021.

Στα 21 της, η Billie Eilish γίνεται σιγά σιγά γυναίκα, αλλά η ίδια, αν και πολλές φορές έχει στηλιτεύσει εκφράσεις που δείχνουν στερεότυπα και ταμπέλες, δήλωσε στο BBC ότι της αρέσει ο εαυτός της, νιώθει πιο δυνατή όταν είναι πιο masculine, δηλαδή πιο αρρενωπή.

Λίγο πριν δώσει την τελευταία συναυλία της περιοδείας της στη Βρετανία, η Eilish εξήγησε, όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο τι ακριβώς εννοεί με τη δήλωσή της, ότι της αρέσει να νιώθει γυναίκα, αλλά είναι καλύτερα μέσα της όταν αυτά που φοράει, ο τρόπος που περπατάει και μιλάει, είναι πιο αρρενωπός.

Τι εννοεί η Billie Eilish με αυτή τη δήλωση

Τα σχόλια που ακολούθησαν, ήταν αρκετά επιθετικά προς την ίδια, αφού εκφράστηκε το εύλογο ερώτημα «ποιος ορίζει τι είναι αρρενωπό και τι θηλυπρεπές;».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κρίνεται τόσο αυστηρά – με 100 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram και 60 εκατομμύρια στο TikTok  θα πρέπει να έχει πάρει μαθήματα διαχείρισης. «Γνωρίζω καλά την τοξικότητα και την οξύτητα των σχολίων και είναι τρομακτικό να είσαι μέρος εκατομμυρίων συζητήσεων».

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο Nitro.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!