Συγκλόνισε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας στην έκτακτη σύσκεψη της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Παρακαλώ αποδείξτε μας ότι είστε μαζί μας, ότι δεν θα μας αφήσετε μόνους μας, και το φως πάντα θα νικάει το σκοτάδι. Δόξα στην Ουκρανία!»… 

Έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας και να δείξει στην πράξη ότι η επιλογή του Κιέβου να στραφεί προς την Ευρώπη είναι καλοδεχούμενη, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Υπήρχαν σημεία στην ομιλία του που έκαναν τη μεταφράστρια να συγκινηθεί με αποτέλεσμα να σπάσει η φωνή της κατά της απόδοση.

 « Έχουμε περάσει δύο επαναστάσεις, έναν πόλεμο και πέντε μέρες εισβολής από τη Ρωσία. Δεν μπορώ να διαβάσω αυτά που έχω σημειώσει στο χαρτί επάνω γιατί ουσιαστικά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την σκληρή πραγματικότητα.»

Ο Ζελένσκι  κατηγόρησε τον Πούτιν για τον θάνατο 16 παιδιών στην Πλατεία Ελευθερίας στο Χάρκοβο από πύραυλο Κρουζ.  «Στην μεγαλύτερη πλατεία της Ευρώπης που ονομάζεται Πλατεία Ελευθερίας, σήμερα το πρωί – το φαντάζεστε;- έπεσαν 2 μεγάλοι πύραυλοι Κρουζ και σκοτώθηκαν δεκάδες. Αυτό, λοιπόν, είναι το τίμημα της ελευθερίας; Πολεμάμε για τη γη μας, για την ελευθερία μας, παρά το γεγονός ότι όλες οι πόλεις είναι αποκλεισμένες και κανείς δεν μπορεί να φύγει […] πιστέψτε με όμως: Κάθε πλατεία… Κάθε πλατεία αυτή τη στιγμή ονομάζεται Πλατεία Ελευθερίας!»

Όρθιοι οι βουλευτές,  μαζί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Σαρλ Μισέλ, χειροκρότησαν παρατεταμένα  στο τέλος της  ομιλίας του.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet