Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν άπειρες εικόνες στο διαδίκτυο με παιδάκια που αποχαιρετούν τους γονείς τους, που μπαίνουν στα πούλμαν για να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη, παιδιά που γεννήθηκαν στα καταφύγια και άλλα που έχασαν τους γονείς τους στον πόλεμο.

Φαίνεται τόσο οξύμωρη η φράση «Έχασαν τους γονείς τους στον πόλεμο» για χώρα της Ευρώπης. σαν ξένη, σα να περιγράφουμε μια άλλη εποχή, έναν άλλο πόλεμο που έγινε παλιά.  Όμως η πραγματικότητα μας χτυπάει δυνατά σαν κύμα. Πρόκειται για την Ουκρανία του 2022 που δέχτηκε άδικη εισβολή από τον ρωσικό στρατό.

Γονείς χάνουν τα παιδιά τους και τα παιδιά τους γονείς τους. Η κατάσταση είναι τραγική και ο εφιάλτης θα μείνει για πάντα χαραγμένος στο μυαλό μας.

Και καθώς παρακολουθούμε μουδιασμένοι τις φρικτές εξελίξεις, ανήμποροι να φανταστούμε έστω ένα καλό σενάριο, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Instagram μια αγγελία με ένα τηλέφωνο επάνω, η οποία καλεί όποιον ενδιαφέρεται και μπορεί να υιοθετήσει δίδυμα αδερφάκια κορίτσι-αγόρι. Εάν είναι πραγματική η ανάρτηση αυτή είναι από τα πιο εφιαλτικά πράγματα που μπορούσαμε να ζήσουμε και ξυπνάει μνήμες από παλαιότερους πολέμους.

Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας με τον λαό της Ουκρανίας που χάνει τη ζωή του καθημερινά και στα παιδάκια που έχουν μπλέξει σε έναν εφιαλτικό πόλεμο χωρίς να έχουν φταίξει ποτέ σε τίποτα.

ουκρανία

Διαβάστε ακόμα: Οι πρόσφυγες της Ουκρανίας μέσα από εικόνες που έκαναν το θλιβερό γύρο του κόσμου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet