1. Το φόντο του χώρου μου είναι κάπως βαρετό. Τι μπορώ να κάνω για να γίνει πιο ελκυστικό;

Σε όλες τις συναντήσεις του zoom που κάνω, το 95% των σπιτιών έχουν λευκούς τοίχους. Οι άνθρωποι φοβούνται το χρώμα. Κακώς, γιατί το χρώμα προκαλεί πραγματικά συναισθήματα. Το να ζεις χωρίς χρώμα είναι σαν να ζεις χωρίς αγάπη. Φυσικά χρώμα είναι και η «τέλεια απόχρωση του λευκού», ή η τέλεια απόχρωση του γκρι και του μαύρου. Η αυτό το υπέροχο κίτρινο του λεμονιού ή το πράσινο της μέντας.

4 deco tips για να δείχνει τέλειος ο χώρος μας στα zoom calls

Τολμήστε λοιπόν. Πάρτε λίγο χρώμα, από όλα βάψτε μια επιφάνεια του τοίχου σας, κοιτάξτε το σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και μετά επιλέξτε την απόχρωση που σας αρέσει και βάψτε έναν τοίχο. Μερικές φορές ένας τοίχος είναι το μόνο που χρειάζεται για να μεταμορφωθεί ο χώρος σας.

2. Δείχνω χάλια στις συναντήσεις του Zoom. Η όψη μου δείχνει σκοτεινή και κάπως τρομακτική. Πώς μπορώ να βελτιώσω το φωτισμό;

Είναι υπέροχο να βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει πολύ φυσικό φως, γιατί το φυσικό φως είναι ο καλύτερος μας φίλος. Φροντίστε ώστε να έχετε το φως πάντα στραμμένο στο πρόσωπό σας. Αν είναι βράδυ μην κάνετε κλήση με χαμηλό φωτισμό. Θα μοιάζετε σα να είστε κλεισμένη σε ασανσέρ. Δεν το θέλετε αυτό.

3. Δεν έχω κάποια εργονομική καρέκλα και δουλεύω αναγκαστικά στον καναπέ με το laptop. Τι μπορώ να κάνω για να είμαι πιο άνετα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσουν οι καρέκλες γραφείου. Μπορείτε να βρείτε μια άνετη καρέκλα αρκετά ψηλή ώστε να στηρίζεται η πλάτη και να την βάλετε απλώς σε ένα τραπέζι της κουζίνας ή της τραπεζαρίας. Υπάρχουν πολλές υπέροχες καρέκλες που μπορείτε να ντύσετε με ότι ύφασμα θέλετε. Στο zoom call είναι καλύτερα να είστε σε όρθια στάση. Αλλά χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα γραφείο ή ένα τραπέζι, για να τοποθετήσετε το νερό και το τηλέφωνό σας. Ένας όμορφος χώρος μετράει αλλά θα πρέπει να είναι και εξίσου λειτουργικός.

4. Γιατί έχει τόση σημασία το να δείχνει όμορφος ο χώρος μας στο zoom call;

Το σπίτι σας διηγείται την ιστορία σας. Έχω δει τα πάντα πλέον. Σε κάποια zoom calls έβλεπα πίσω στο φόντο ένα υπέροχο δωμάτιο, με ένα έργο τέχνης, σε άλλες συναντήσεις έβλεπα πίσω ένα νεκρό φυτό και πολλά βρόμικα πιάτα στην κουζίνα. Να θυμάστε ότι η παρουσίαση είναι το παν. Και δεν χρειάζεται να έχετε ένα απίστευτο σπίτι, μπορείτε απλώς να έχετε ένα «έξυπνο» σπίτι.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet