Εάν μένεις στην Ελλάδα του 2022 σίγουρα ξέρεις πολύ καλά ότι το κόστος ζωής είναι πολύ ακριβό. Ελάχιστοι νέοι κάτω των 30 έχουν τη δυνατότητα να συντηρήσουν το δικό τους σπίτι με ενοίκιο, λογαριασμούς και συντήρηση χωρίς βοήθεια ή συγκάτοικο. Εάν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου σε αυτή την περιγραφή δεν είσαι ο μόνος. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να εξασφαλίσεις κάποια παραπάνω χρήματα που θα σε βοηθήσουν να ανεξαρτητοποιηθείς και να οργανώσεις τα χρέη σου καλύτερα.

Οργάνωσε καλύτερα τις απευθείας πληρωμές σου

Μια μελέτη από τη NatWest έδειξε ότι χαλάμε κατά μέσο όρο περίπου 500€ σε πληρωμές online τις οποίες δεν ελέγχουμε. Οργάνωσε τις πληρωμές που γίνονται αυτόματα, δες τι λεφτά δίνεις και που! Πολλές φορές πληρώνουμε συνδρομές που έχουμε ξεχάσει ή τόκους λόγω καθυστερήσεων. Επιπλέον δες πόσα χρήματα δίνεις για τον λογαριασμό του κινητού σου και βρες ένα πιο οικονομικό πρόγραμμα.

ζωής

Μείωσε τα μηνιαία έξοδά σου

Σκέψου πόσες φορές τον μήνα πας για φαγητό- ποτό- ψώνια ή πόσα ξοδεύεις για βενζίνη. Προσπάθησε να δεις τι θα από αυτά μπορείς να μειώσεις για να βελτιώσεις το κόστος της ζωής σου. Πρέπει να είσαι αντικειμενική γιατί όταν παίρνεις το βασικό μισθό δεν μπορείς να πας 10 φορές για φαγητό ή ποτό για παράδειγμα. Μπορείς να μαγειρέψεις στο σπίτι για τους φίλους σου και να κανονίζετε μαζώξεις σε σπίτια.

Άλλαξε τα μαγαζιά που ψωνίζεις

Μπορεί να μας φαινόταν περίεργο όταν οι γιαγιάδες μας και η μητέρες μας έψαχναν να βρουν την προσφορά και που είναι πιο φθηνά: Κάντο και εσύ! Εάν το μπακάλικο είναι πιο ακριβό από το supermarket προτίμησε να πας εκεί που είναι πιο φθηνά. Μπορείς να εξασφαλίσεις μέχρι και 1000€ τον χρόνο! Μην το υποτιμάς μπορείς να εξασφαλίσεις πολλά χρήματα έτσι.

ζωής

Μείωσε την ενέργεια που καταναλώνεις

Σβήσε τα φώτα, άλλαξε τις λάμπες σου σε ενεργειακές, αν έχεις πλυντήριο πιάτων περίμενε να γεμίσει πριν το χρησιμοποιήσεις, όπως και το πλυντήριο για τα ρούχα σου. Άνοιξε τα παράθυρα να αερίζεται το σπίτι κι έτσι θα έχεις πιο δροσερό χώρο ή μην αφήνεις παράθυρα ανοιχτά για να διατηρεί τη ζέστη του! Μην βαριέσαι να βγάλεις τις συσκευές από την πρίζα. Και στην “αναμονή” καίνε ρεύμα! Κάνεις καλό και στο περιβάλλον και στην τσέπη σου.

Πούλα ό,τι δεν σου χρησιμεύει πλέον

Ζούμε σε μια εποχή όπου είναι πολύ εύκολο να πουλήσεις κάτι που δεν χρειάζεσαι πια αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση! Είτε είναι ρούχα, είτε έπιπλα έχεις πολλές επιλογές που θα σου εξασφαλίσουν χρήματα και θα αδειάσεις και το σπίτι σου!

ζωής
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet