Τα ράφια πέρα από την πρακτική τους χρησιμότητα, μπορούν να αλλάξουν ριζικά τη διακόσμηση στο σαλόνι ή σε οποίον χώρο τα έχεις τοποθετήσει. Όταν όμως, επιχειρούμε να τα διακοσμήσουμε ράφια, δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε. Πάρε μερικές ιδέες εδώ, για να τα διακοσμήσεις και να αναβαθμίσεις την αισθητική του χώρου σου!

Όταν μιλάμε για τη διακόσμηση των ραφιών του σαλονιού, είναι σημαντικό να συνάδει με την αισθητική του χώρου που έχεις ήδη.

ράφια

Συμβουλή: Αν προσπαθήσεις να χωρέσεις πολλά περιττά αντικείμενα στα ράφια, το τελικό αποτέλεσμα θα μοιάζει άτακτο και η εικόνα τους μπορεί να σου δημιουργεί stress.

Είδη ραφιών

  • Οι βιβλιοθήκες
  • Μια μικρή ραφιέρα
  • Γωνιακά ράφια
  • Floating ράφια

Ακολουθούν κάποιες ιδέες για το πως να διαμορφώσεις τα ράφια σου!

#1 Παίξε με τα ύψη

 Μπορείς να δημιουργήσεις ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ στα ράφια σου, συνδυάζοντας αντικείμενα με πολλά διαφορετικά ύψη, κάνοντας mix and match με μικρότερα και μεγαλύτερα διακοσμητικά. Τοποθέτησε κάποια βιβλία κάθετα και κάποια οριζόντια για να δώσεις αντίθεση στα ράφια σου. Ακούμπησε ένα διακοσμητικό πάνω σε μία στοίβα με βιβλία για ένα πιο ενδιαφέρον στυλ.

Όταν οργανώσεις τα ύψη, τοποθέτησε κάποια statement κομμάτια ψηλά ώστε να τραβάει το μάτι στα ψηλότερα ράφια. Ξεκίνησε τοποθετώντας τα πιο ιδιαίτερα μεγάλα αντικείμενα όπως για παράδειγμα κορνίζες, γλυπτά και διακοσμητικά μπολ και μετά τοποθέτησε τα μικρότερα, πιο γενικά διακοσμητικά όπως κουτιά, κεριά, σουβενίρ κλπ.

ράφια

#2 Δες συνολικά το χώρο σου

Είναι σημαντικό να μην υπερβάλεις τοποθετώντας πολλά αντικείμενα στα ράφια σου. Υπολόγισε το χώρο σου και οργάνωσε τη διακόσμηση με βάση το αν ταιριάζουν μεταξύ τους. Τέλος, μην φοβηθείς να αφήσεις άδειο το χώρο! Δεν χρειάζεται να γεμίσεις κάθε γωνία.

#3 Σκέψου το χρώμα

Όπως το ύψος και τα υλικά, έτσι και το χρώμα των διακοσμητικών σου, είναι ένας παράγοντας που αξίζει να σκεφτείς. Μπορείς να βασιστείς στα χρώματα του χώρου, ώστε να σε καθοδηγήσουν αυτά. Παίξε με παρόμοιες αποχρώσεις ή στη περίπτωση που η παλέτα του χώρου είναι ουδέτερη, φέρε το χρώμα από τα διακοσμητικά που θα επιλέξεις.

Μπορείς να δημιουργήσεις ένα εντελώς neutral, minimal στυλ, τοποθετώντας τα βιβλία  με τη ράχη τους στον τοίχο και συνδυάζοντας τα με λευκά, μπεζ και κάμελ διακοσμητικά.

ράφια

#4 Βάλε προσωπικά αντικείμενα σου

Είναι ο χώρος σου και πρέπει να έχει και το προσωπικό σου στυλ! Επίλεξε αντικείμενα με προσωπική και συναισθηματική σημασία, όπως αναμνηστικά, κορνίζες με φωτογραφίες, σουβενίρ από ταξίδια κλπ. Μπορεί ακόμα να είναι ένα έργο τέχνης που αγαπάς και σε εκφράζει.

ράφια

#5 Βάψε τα ράφια

Μία αρκετά συχνή επιλογή, είναι η τοποθέτηση ταπετσαρίας ή χρώματος στο εσωτερικό των ραφιών. Αυτό σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις ότι χρώμα θες εσύ! Και στην συνέχεια να το διακοσμήσεις με μονόχρωμα διακοσμητικά αν έχεις επιλέξει έντονα χρώματα για το ράφι.

#6 Πρόσθεσε λίγο πράσινο

Τα φυτά μπορούν να ζωντανέψουν το χώρο. Επίλεξε ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου και τοποθέτησέ τα σε ιδιαίτερες γλάστρες. Φροντίστε τα ράφια να αντέχουν το βάρος των φυτών που έχεις επιλέξει.

ράφια
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet