Παρά το μικρό του μέγεθος σε σχέση με άλλους χώρους του σπιτιού, ένα μπάνιο μπορεί να δεσμεύσει μεγάλο κομμάτι του budget της ανακαίνισης. Η πληθώρα των εύκολα εύθραυστων υλικών του – πλακάκια δαπέδου, πλακάκια τοίχου, καθρέφτες – είναι συνυφασμένα με τις επιπλοκές των υδραυλικών και των ηλεκτρικών, και όλα υπάρχουν εντός των ορίων μερικών δεκάδων τετραγωνικών μέτρων (αν είσαι τυχερή).

Μια γενική επισκευή σε αυτόν τον χώρο μπορεί να είναι ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα, και για μερικούς DIYers (ή ακόμα και ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να προσλάβουν επαγγελματίες για τη δουλειά), η πραγματική κατανόηση της έρχεται μόνο αφού έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία.

Για να προετοιμαστείς γι’ αυτό, οι Redditors προτείνουν να δημιουργήσεις ένα σχέδιο δράσης για το έργο σου. Να είσαι όσο πιο ευέλικτη μπορείς με ορισμένες σχεδιαστικές επιλογές και να βεβαιωθείς ότι όλα τα υλικά είναι στο χέρια σου πριν ξεκινήσεις τις εργασίες.

Και αν προσλάβεις επαγγελματίες σε οποιοδήποτε σημείο της διαδικασίας, διατηρήστε την επικοινωνία σαφή και φρόντισε να ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να επιτευχθεί. Είναι εύκολο να ξεφύγει ο προϋπολογισμός και το χρονοδιάγραμμα αν δεν είστε στην ίδια σελίδα.

Πρόσθεσε έναν μπιντέ δίπλα στην τουαλέτα για κάθε ενδεχόμενο

Καθώς οι μπιντέδες υψηλής και χαμηλής τεχνολογίας γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, το ίδιο ισχύει και για τις ανακαινίσεις που τους προβλέπουν. Ο χρήστης u/efects συνέστησε να τοποθετήσεις έναν κοντά στην τουαλέτα και ήταν πολλοί οι χρήστες που συμφώνησαν. «Ναι, όλοι, κάντε το, ακόμα κι αν δεν το θέλετε τώρα», είπε ο χρήστης u/Shibabao. «Τα ηλεκτρικά είναι τόσο ωραία: ζεστό κάθισμα και άμεσο ζεστό νερό».

Βεβαιώσου ότι το ντους είναι σωστά αδιαβροχοποιημένο

Το νερό είναι ζόρικο. Μπορεί να υπάρχει διαρροή για χρόνια πριν γίνει ορατό το πρόβλημα και στο συνήθως σε εκείνο το σημείο η λύση είναι πολύ ακριβή. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που πολλοί Redditors συμβούλευσαν να ελέγξεις για ζημιές από το νερό πριν κάνεις οποιαδήποτε εργασία και γι’αυτό μάλλον θα χρειαστείς καλύτερα έναν επαγγελματία.

Διαβάστε περισσότερα στο Elle.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet