«Εδώ ζει η μαγεία», εξηγεί ο Jasper Conran, συνιδιοκτήτης του σπιτιού μαζί με τον Oisin Byrne. Μια μεγάλη σάλα που περιβάλλεται από κήπους στέκει επιβλητικά ανάμεσα στα κτίσματα που μετρούν ήδη 500 χρόνια ύπαρξης στη Λίνδο.

Βγαίνοντας από τα πολυσύχναστα μεσαιωνικά σοκάκια στην πολυσύχναστη λιμενική πόλη της Λίνδου, μπαίνει κανείς στην κύρια αυλή αυτού του σπιτιού του 16ου αιώνα.

Η σημερινή κρεβατοκάμαρα σχεδιάστηκε για πρώτη φορά τον 16ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε ως διοικητήριο του επικεφαλής του ναυτικού, ο οποίος ήταν και ο πρώτος ιδιοκτήτης του σπιτιού. Κατά κάποιο τρόπο το σημείο αυτό του σπιτιού έχει διατηρήσει μέχρι και σήμερα το στρατηγικό του χαρακτήρα, μόνο που αυτή τη φορά ανταλλάσσονται emails αντί για γράμματα.

Λίνδο

Ο Jasper Conran και ο Oisin Byrne έχουν διαμορφώσει το σπίτι στη Λίνδο με τρόπο που να τους επιτρέπει να δέχονται φίλους και να ζουν όλοι μαζί τη νησιωτική εμπειρία, περιτριγυρισμένοι από πλούσια βλάστηση και μεσογειακά φαγητά κάτω από ελιές 800 ετών.

Παράλληλα, σεβόμενοι απόλυτα την ιστορία του σπιτιού, φροντίζουν να κρατούν αναλλοίωτα αρκετά από τα σημεία του, όπως η σάλα, που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και επιβλητικό χαρακτήρα. Στόχος είναι να διατηρήσουν τη «μαγεία» του σπιτιού και για τις επόμενες γενιές ανθρώπων που θα κατοικίσουν σε αυτό.

Λίνδο

Τα πατώματα του σπιτιού, είναι φτιαγμένα από ψηφιδωτό, ενώ το ξύλο και η ψάθα κάνουν αισθητή την παρουσία τους παραπέμποντας στην παραδοσιακή αισθητική της Λίνδου.

Λίνδο

Πηγή: House&Garden

Διαβάστε επίσης:

5 έξυπνες ιδέες αποθήκευσης για μικρούς χώρους

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet