Ήρθε ο λογαριασμός του ρεύματος και σίγουρα έχεις σοκαριστεί με το ποσό που έχεις δει. Έχει τεράστια διαφορά από τους προηγουμένους ενώ εσύ δεν έχεις αλλάξει κάτι ως προς την κατανάλωση που έκανες. Δεν είσαι η μόνη! Η αλήθεια είναι ότι σε όλους έχει έρθει αρκετά φουσκωμένος ο λογαριασμός, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν γίνεται να μην ανάβουμε το κλιματιστικό με αυτούς τους καύσωνες που έχει η χώρα μας.

Για αυτό εμείς σου βρήκαμε 5 τρόπους για να κάνεις εξοικονόμηση από τον επόμενο κιόλας λογαριασμό!

#1 Απενεργοποίησε όλες τις συσκευές

Όταν αφήνεις τις συσκευές συνδεδεμένες στην πρίζα στην πραγματικότητα καταναλώνουν ρεύμα και όταν ακόμα δεν χρησιμοποιούνται. Η ποσότητα του ρεύματος που καταναλώνουν δεν είναι μεγάλη, αλλά σκέψου αν έχεις πολλές συσκευές έτσι στην πρίζα, αν αυτό αθροιστεί τότε έχεις αρκετή αχρησιμοποίητη κατανάλωση.

Μερικά παραδείγματα πραγμάτων που μπορείς να απενεργοποιήσεις είναι: Υπολογιστές και φορτιστές, πλυντήριο ρούχων και στεγνωτήριο, βραστήρας, τηλεόραση, κλιματιστικά, κονσόλες παιχνιδιών.

λογαριασμό

#2 Πλένε τα ρούχα και τα πιάτα νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ

Ανάλογα με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και το πρόγραμμά που έχεις κλείσει, ενδέχεται να μπορείς να επωφεληθείς από τις τιμές ενέργειας εκτός των ωρών αιχμής. Έλεγξε το λογαριασμό ρεύματος για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες, αλλά γενικά, αν βάζεις πλυντήρια κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του λογαριασμού σου. Φυσικά, αν έχεις ηλιακή ενέργεια, αξιοποίησε τη όσο το δυνατόν καλύτερα αυτές τις ώρες της ημέρας!

λογαριασμό

#3 Καθάρισε το κλιματιστικό

Βεβαιώσου ότι το κλιματιστικό λειτουργεί στη βέλτιστη εκδοχή του διατηρώντας το καθαρό. Ενώ τα συστήματα αγωγών μπορεί να χρειάζονται επαγγελματικό καθαρισμό, για τα συστήματα διαχωρισμού, μπορείς να το κάνεις και μόνη σου.

λογαριασμό

#4 Κάνε σύντομα δροσερά ντους

Η θέρμανση του νερού καταναλώνει πολύ ρεύμα! Είναι σημαντικό να αποφύγεις να αφήνεις το θερμοσίφωνο αναμμένο για πολύ ώρα γιατί καταναλώνει πολύ ρεύμα. Κάνε ένα σύντομο ντους που δεν θα εξοικονομήσει μόνο το λογαριασμό του νερού, αλλά και το λογαριασμό του ρεύματος.

#5 Κλείσε τα ρολά ή τις κουρτίνες

Αν έχεις κουρτίνες ή ρολά που κάνουν ολικό black out τότε είναι μια πολύ καλή λύση τις ώρες του μεσημεριού να τα κλείνεις για να μην χτυπάει ο ήλιος το σπίτι και αυξάνεται η θερμοκρασία του χώρου. Η οδηγία είναι να αερίζεις το πρωί και στη συνέχεια να κλείνεις μπατζούρια, ρολά και κουρτίνες όσο μπορείς. Θα εκπλαγείς από το πόση δροσιά κρατάει το σπίτι και πόσο λιγότερο θα χρειάζεσαι το κλιματιστικό!

λογαριασμό

Αν ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω, θα δεις σίγουρα μείωση στον ηλεκτρικό μηνιαίο σου λογαριασμό και θα πάρεις μια σημαντική ανάσα!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!