Ο καθαρισμός της οθόνης μπορεί να σε τρομάζει γιατί σκέφτεσαι ότι θα μπορούσε να καταστρέψει τον υπολογιστή σου. Με τα κατάλληλα υλικά και προφυλάξεις όμως είναι εύκολο και ασφαλές.

Πως να καθαρίσεις την οθόνη του υπολογιστή σου σε 5 εύκολα βήματα!

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις την οθόνη του υπολογιστή σου;

Το πόσο συχνά θα χρειαστεί να καθαρίζεις την οθόνη του υπολογιστή σου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες:

  • Εάν είναι φορητός υπολογιστής που μένει κλειστός πιο συχνά,
  • Πόσο σκονισμένο είναι το δωμάτιο στο οποίο τον έχεις
  • Πόσο συχνά μετακινείται ή χρησιμοποιείται

Ένας φορητός υπολογιστής με ελάχιστη χρήση που τον έχεις σε χώρο χωρίς σκόνη και τον έχεις κλειστό θα πρέπει να καθαρίζεται πολύ λιγότερο από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή σε ένα γραφείο με σκόνη. Όταν η σκόνη, η βρωμιά και τα δακτυλικά αποτυπώματα αρχίζουν να γίνονται αισθητά, ήρθε η ώρα να καθαρίσεις την οθόνη του υπολογιστή σου.

Τι θα χρειαστείς;

  • Τρία καθαρά και στεγνά πανιά μικροϊνών
  • Ζεστό νερό
  • Ξίδι (προαιρετικά)
  • Μαντηλάκια απολύμανσης
Πως να καθαρίσεις την οθόνη του υπολογιστή σου σε 5 εύκολα βήματα!

#1 Βήμα: Απενεργοποίησε τον υπολογιστή

Πριν ξεκινήσεις τον καθαρισμό του υπολογιστή σου, πρέπει να τον απενεργοποιήσεις. Αυτό βοηθά στην προστασία της συσκευής σου. Επιπλέον, μια μαύρη οθόνη δείχνει πιο καθαρά τη βρομιά. Σημαντικό: αν ο υπολογιστής σου είναι ζεστός, άφησε τον να κρυώσει πριν τον καθαρίσεις.

#2 Βήμα: Σκούπισε τη σκόνη

Στη συνέχεια, πάρε ένα στεγνό πανί από μικροΐνες και σκούπισε τη σκόνη ή τη βρομιά που υπάρχει στην οθόνη. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς ένα πανί από μικροΐνες, καθώς δεν αφήνει χνούδι και δεν είναι τόσο σκληρό στην οθόνη σου όσο μπορεί να είναι άλλα υφάσματα.

#3 Βήμα: Χρησιμοποίησε ένα υγρό πανί

Τώρα ήρθε η ώρα να καθαρίσεις λίγο πιο βαθιά. Εάν η οθόνη του υπολογιστή σου είναι γυάλινη, βρέξε ελαφρά ένα πανί από μικροΐνες σε αναλογία 1 προς 1 ζεστού νερού και ξιδιού. Σκούπισε απαλά την οθόνη από τη μία πλευρά στην άλλη. Εάν η οθόνη του υπολογιστή σου είναι LED, χρησιμοποίησε ένα πανί που έχει μόνο νερό.

Πως να καθαρίσεις την οθόνη του υπολογιστή σου σε 5 εύκολα βήματα!

#4 Βήμα: Χρησιμοποιήστε απολυμαντικά μαντηλάκια οινοπνεύματος

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείς να καθαρίσεις την οθόνη σου είναι με μαντηλάκια απολύμανσης 70% οινοπνεύματος, θα πρέπει να ελέγξεις ξανά ότι τα μαντηλάκια  δεν είναι υπερβολικά υγρά. Εάν είναι, στύψε λίγη υγρασία πριν τον καθαρίσεις.

#5 Βήμα: Σκούπισμα και στέγνωμα

Τέλος, με ένα καθαρό και στεγνό πανί σκούπισε απαλά τις υπόλοιπες ραβδώσεις. Στη συνέχεια, άφησε την οθόνη του υπολογιστή να στεγνώσει πλήρως στον αέρα πριν την ενεργοποιήσεις ξανά. Ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου σου, αυτό μπορεί να διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!