Αν θέλεις περισσότερη αφθονία, δηλαδή χρήματα στη ζωή σου, πρέπει να δουλέψεις περισσότερο ή πιο έξυπνα, σωστά; Σωστά! Όμως ποιοι είμαστε εμείς που θα ακυρώσουμε τη φιλοσοφία του Feng Shui, σύμφωνα με την οποία ο τρόπος που τοποθετούμε τα έπιπλα και τα αντικείμενα σε ένα χώρο, κάνει την ενέργεια να ρέει. Και τα χρήματα. Η Dana Claudat designer και Feng Shui Master, μας εξηγεί πώς θα «καλωσορίσουμε» την αφθονία στο σπίτι μας.

1. Εστιάστε στο πώς νιώθετε στο σπίτι σας

Αυτή είναι μια απλή άσκηση που είναι υπέροχο να κάνετε στην αρχή του χρόνου. Περπατήστε στο σπίτι σας και καθίστε σε κάθε δωμάτιο, παρατηρώντας το ήσυχα. Αναρωτηθείτε: “Πώς νιώθω;”. Όταν νιώσετε το συναίσθημα, μπορείτε να αποκτήσετε μια αίσθηση του ποιες αλλαγές θα έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στο σπίτι και τη ζωή σας. Ο στόχος είναι να νιώσετε «σαν στο σπίτι σας» στο σπίτι σας, να νιώθετε δηλαδή παντού ότι είναι δικό σας, ότι σας αντιπροσωπεύει. Και αυτό μπορείτε να το πετύχετε με απλές αλλαγές, όπως με το να βάλετε πιο δυνατές λάμπες στα φωτιστικά σας ή να διακοσμήσετε έναν τοίχο με δικά σας έργα τέχνης για παράδειγμα.

Feng Shui

2. Απαλλαχτείτε από κάθε είδους ακαταστασία

Όταν απαλλάσσετε το περιβάλλον σας από την ακαταστασία, δημιουργείτε χώρο για περισσότερη θετική ενέργεια. Δημιουργείτε χώρο για ευκαιρίες, αγάπη και αφθονία. Να θυμάστε ότι η ακαταστασία, το μπέρδεμα των αντικειμένων και γενικότερα ο χαμός μέσα στο σπίτι σας είναι ένδειξη στάσιμης ενέργειας. Το Feng Shui υποστηρίζει ότι τα χρήματα “σκοντάφτουν” στην ακαταστασία! Βάλτε τάξη, λοιπόν, και  η ενέργεια και η τύχη θα κυκλοφορούν στο χώρο προς όφελός σας. Μαζί με αυτές θα κυκλοφορείτε κι εσείς πιο ελεύθερα.

3. Ανακαλύψτε ένα νέο (και αποκλειστικά δικό σας) δημιουργικό όραμα

Εξερευνήστε πραγματικά τις πτυχές των οραμάτων σας για το επόμενο έτος. Ποιοι στόχοι και ποιες εμπειρίες σας καλούν; Αυτή η χρονιά είναι για μεγάλα όνειρα και μεγάλες πράξεις, οπότε αφήστε το όραμά σας να σας εμπνεύσει.

4. Επιδιορθώστε ό,τι είναι χαλασμένο 

Οτιδήποτε δεν λειτουργεί ή είναι σπασμένο, υποδηλώνει τομείς του σπιτιού αλλά και του εαυτού σας που δεν πάνε καλά. Για να ρέει η ενέργεια του χρήματος άφθονη, χρειάζεται ισορροπία. Μήπως λοιπόν, ήρθε η στιγμή να επισκευάσετε το χαλασμένο χερούλι, ή εκείνο το ντουλάπι που δεν κλείνει καλά; Και ότι είναι αδύνατον να επισκευαστεί μην το κρατάτε. Πετάξτε το!

Feng Shui

5. Τοποθετήστε ένα στοιχείο με τρεχούμενο νερό 

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Feng Shui το τρεχούμενο νερό φέρνει τύχη στο σπίτι. Δεν είναι ανάγκη να βάλετε σιντριβάνια! Ένα μικρό επιτραπέζιο διακοσμητικό με τρεχούμενο νερό είναι αρκετό.

6. Προγραμματίστε χρόνο για αυτοφροντίδα

Με το τρέξιμο της καθημερινότητας σίγουρα χρειάζεστε χρόνο για ύπνο και ανάπαυση, οπότε φροντίστε ο χώρος που κοιμάστε να είναι ήρεμος και σας βοηθάει να αφήνετε τα πάντα πίσω σας.

7. Βάλτε στο χώρο σας φυτά

Τα φυτά στο σπίτι δίνουν άλλο χρώμα και άλλη διάθεση. Επιπλέον, διώχνουν την αρνητική ενέργεια και τη μονοτονία. Σύμφωνα με το feng shui, διακοσμώντας το σπίτι σας με φυτά καθαρίζετε κυριολεκτικά την ατμόσφαιρα και αλλάζετε όλη του την ενέργεια. Μάλιστα, όταν τα φυτά ανθίζουν είναι σημάδι ότι έρχονται παραγωγικοί περίοδοι στη ζωή σας με ζωντάνια, χαρά και αφθονία. Όταν όμως τα φυτά μαραζώνουν, ίσως να μην πάνε όλα καλά στα οικονομικά σας. Φροντίστε λοιπόν, τα φυτά σας για να είναι πάντα ανθισμένα, όπως θα είναι και η οικονομική σας ζωή.

Feng Shui

8. Πειραματιστείτε με νέα χρώματα

Χρησιμοποιήστε το μοβ και το πράσινο Αν θέλετε να επιταχύνετε την επέλαση της καλής σας τύχης, βάλτε μοβ και πράσινο σε διάφορα σημεία του σπιτιού. ‘Όχι απαραίτητα στους τοίχους, αλλά σε υφάσματα, μαξιλάρια και διακοσμητικά.

 9. Τοποθετήστε στην κουζίνα σας ένα μπολ με φρούτα

Τα εσπεριδοειδή σύμφωνα με την κινεζική φιλοσοφία, ενισχύουν την ευημερία και τη σεξουαλική μας υγεία. Διαλέξτε την αγαπημένη σας φρουτιέρα και τοποθετήστε την στο πάσο της κουζίνας ή σε κάποιο άλλο κεντρικό σημείο. Μία φρουτιέρα γεμάτη χρώματα και αρώματα, εκτός του ότι θα σας δελεάσει να ακολουθήστε μία πιο υγιεινή διατροφή θα σας βοηθήσει να απωθήσετε την κακή τύχη.

Διάβασε ακόμη: Οι ινσταγκραμικές κατοικίες στις οποίες θα θέλαμε να περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet