Μπορεί το σπίτι σου να φαίνεται γενικά καθαρό και τακτοποιημένο, αλλά όταν φροντίζεις μόνο τα μεγάλα πράγματα, όπως το σκούπισμα του δαπέδου και το ξεσκόνισμα των πάγκων και ξεχνάς τις μικρές γωνιές και λεπτομέρειες δεν θα νιώσεις ποτέ αυτήν την αίσθηση καθαριότητας που κάνει τα πάντα να λάμπουν. Για να μη συμβεί, λοιπόν, ποτέ αυτό πρόσθεσε αυτά τα πέντε σημεία που συνήθως παραμελείς στη λίστα εργασιών καθαρισμού σου.

Σίτες και εξωτερικά παράθυρα

Τα παράθυρα τείνουν να συσσωρεύουν (ανάμεσα σε άλλα) σκόνη και δαχτυλιές. Πιθανότατα τα καθαρίζεις ήδη τακτικά με το απορρυπαντικό για τα τζάμια, αλλά τι γίνεται με τις σίτες και την εξωτερική πλευρά του παραθύρου;

«Με την πάροδο του χρόνου, το σπίτι σας δεν θα φαίνεται τόσο φωτεινό όσο παλιά, αν παραμεληθούν αυτά τα σημεία», λέει ο Brian Sansoni, ανώτερος αντιπρόεδρος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Καθαρισμού. «Αφαιρέστε τις σίτες και χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα για να καθαρίσετε με νερό και ήπιο σαπούνι πιάτων. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε τες στον αέρα πριν τις επανατοποθετήσετε». Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις απλό ξύδι. Εάν είναι ψηλά, σκέψου να χρησιμοποιήσεις ένα μάκτρο με μακριά λαβή. «Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή να σκουπίσετε περβάζια, κουφώματα και περσίδες και να πλύνετε τις κουρτίνες σας», προσθέτει ο Sansoni. Σε μία ιδανική συνθήκη, αυτό γίνεται ανά τρίμηνο.

σπίτι

Φωτιστικά

Όπως και οτιδήποτε άλλο στο σπίτι σου, έτσι και τα φωτιστικά μαζεύουν σκόνη. Ωστόσο, τείνουν να να παραλείπονται από την εβδομαδιαία φασίνα. Με τον καιρό, απλά συνηθίζεις να τα κοιτάς και δεν καταλαβαίνεις πόσο σκονισμένα είναι, σημειώνει ο Kadi Dulude, ειδικός στην καθαριότητα και ιδρυτής του Wizard of Homes. «Συνιστώ να χρησιμοποιείτε μια προέκταση βούρτσας στην ηλεκτρική σας σκούπα για να καθαρίζετε απαλά τα καπέλα των φωτιστικών σας κάθε φορά που σκουπίζετε και το σπίτι σας», συμβουλεύει. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα στεγνό πανί από μικροΐνες ή ένα ξεσκονόπανο.

Εξώπορτα

Η πρώτη εντύπωση είναι πάντα πολύ σημαντική, σωστά; Ενώ φροντίζεις η μπροστινή είσοδος να είναι τακτοποιημένη και όμορφη, ξεχνάς να καθαρίσεις σωστά την ίδια την πόρτα. «Η πόρτα είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις όταν μπαίνεις στο σπίτι σου, αλλά την έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ που δεν δίνουμε σημασία», λέει η Melissa Maker, ειδικός καθαρισμού για το Scotch-Brite και ιδρύτρια του Clean My Space. «Με την πάροδο του χρόνου, ειδικά μετά τη βροχή και το χιόνι, μπορεί να λερωθεί και να θαμπώσει και μια μικρή ανανέωση βοηθάει πολύ».

σπίτι

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να γεμίσεις έναν κουβά με ζεστό σαπουνόνερο και μερικά παλιά κουρέλια. Στύψε τα κουρέλια και, στη συνέχεια, κάνε ένα καλό τρίψιμο στην πόρτα. Έπειτα γέμισε τον κάδο σου με φρέσκο νερό και σκούπισε την πόρτα με ένα καθαρό πανί από μικροΐνες.

Διακόπτες και πόμολα

Ενώ αυτά τα αντικείμενα αγγίζονται συνεχώς, είναι συχνά τελευταία στη λίστα εργασιών σας. Και πάλι, είναι μια από εκείνες τις περιπτώσεις που συνηθίζουμε να βλέπουμε κάτι σαν ένα αόρατο εξάρτημα και δεν συνειδητοποιούμε πόσο βρώμικο μπορεί να γίνει.

«Όχι μόνο αυτά τα σημεία είναι πιο επιρρεπή στο να λερώνονται από τα χέρια όλων, είναι επίσης εστίες μικροβίων», σημειώνει ο Sansoni. «Πρώτα, καθαρίστε τα με σαπούνι και νερό ή ένα καθαριστικό πολλαπλών επιφανειών. Μόλις στεγνώσουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απολυμαντικό σπρέι και να τα σκουπίσετε. Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια παραμένει υγρή για όλο το χρόνο επαφής που αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος. Εάν η επιφάνεια δεν είναι εμφανώς βρώμικη, μπορείτε να πάτε κατευθείαν στο βήμα της απολύμανσης».

σπίτι

Εσωτερικοί χώροι συσκευών

Είμαστε πολύ καλοί στο να σκουπίζουμε το μπροστινό εξωτερικό μέρος των συσκευών μας, αλλά τι γίνεται με το εσωτερικό τους; Για παράδειγμα, αν θέλεις τα ρούχα σου να μυρίζουν και να δείχνουν εκπληκτικά και τα πιάτα σου να αστράφτουν, θα πρέπει να φροντίζεις τις συσκευές που βοηθούν στον καθαρισμό τους.

«Οι καθαρές συσκευές συνήθως λειτουργούν καλύτερα και λειτουργούν πιο αποτελεσματικά», εξηγεί ο Sansoni. «Ελέγξτε τις οδηγίες από τον κατασκευαστή. Συνήθως, οι συσκευές πρέπει να καθαρίζονται κάθε μήνα και υπάρχουν προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τον καθαρισμό τους που μπορούν να βοηθήσουν. Επιπλέον, φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά τυχόν φίλτρα».

Προσθέτει ότι μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να αφήσεις το πλυντήριο ρούχων ή το πλυντήριο πιάτων σου ανοιχτό για λίγο μετά τη χρήση, ώστε να στεγνώσει. Αυτό περιορίζει πιθανά βακτήρια ή συσσώρευση μούχλας.

Διάβασε επίσης: Κεριά: Η προσιτή πολυτέλεια για να κάνεις ατμόσφαιρα και να ευωδιάσει το σπίτι στη στιγμή

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet