Έχεις δερμάτινο καναπέ και δεν ξέρεις πως να το περιποιείσαι για να μείνει λαμπερός όπως στην αρχή που το αγόρασες; Σου εχουμε μερικά tips που θα σου λύσουν τα χέρια και ο καναπές σου και ότι έπιπλα θα είναι φρέσκο γυαλισμένα! Εσύ απλά σημείωνε τι πρέπει να κανείς για το πέτυχεις αυτό!

Tip: Μην τοποθετείς τα δερμάτινα έπιπλα σε σημείο που έρχονται σε άμεση επαφή με το έντονο φως του ηλίου. Ο ήλιος προκαλεί ξεφλούδισμα του δέρματος και το καταστρέφει! Επίσης, δεν πρέπει να βρίσκονται κοντά σε θερμότητα, για παράδειγμα τζάκι, καλοριφέρ.

έπιπλα

Πως θα καθαρίσεις σωστά τα δερμάτινα έπιπλα σου;

#1 Ηλεκτρική σκούπα

Το πρώτο και ποιο βασικό βήμα είναι η συχνή ηλεκτρική σκούπα. Πάρε λοιπόν, την ηλεκτρική σκούπα σου και “πέρασε” όλη την επιφάνεια του καναπέ. Προτίμησε να έχεις τοποθετήσει στην σκούπα το μικρό ειδικό εξάρτημα για να μην σου ξεφύγουν οι γωνίες. Έτσι θα καθαρίσεις σε βάθος ακόμη και τα πιο δύσκολα σημεία.  

#2 Ξύδι

Μία φυσική, οικονομική και αποτελεσματική λύση είναι το μείγμα από νερό και λευκό ξύδι. Σε ένα μπολ βάλε νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ίση ποσότητα λευκού ξυδιού. Βούτηξε ένα μικρό βαμβακερό πανάκι και στράγγιξε το καλά. Αν είναι πολύ βρεγμένο υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψει τον δερμάτινο καναπέ σου και να αφήσει μόνιμα στίγματα. Μην το αφήσεις να στεγνώσει μόνο του, χρησιμοποίησε το πιστολάκι μαλλιών!

έπιπλα

#3 Οινόπνευμα

Αν ο δερμάτινος καναπές σου έχει λεκέδες από μελάνι, στυλό ή από μαρκαδόρο, τότε σίγουρα θα τα εξαφανίσεις με το οινόπνευμα. Δεν χρειάζονται υπερβολές, παρά μόνο λίγες μικρές κινήσεις με βαμβάκι ή με μία μπατονέτα. Αφού ο λεκές έχει αφαιρεθεί, στέγνωσε καλά την περιοχή για να μην εισχωρήσει το υγρό στο δερμάτινο ύφασμα.

#4 Μαγειρική σόδα

Τα αποτελέσματα της μαγειρικής σόδας είναι γνωστά, γι΄αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί στον καθαρισμό του δερμάτινου καναπέ σου. Εάν ο καναπές σου έχει σημάδια από λίπη είτε από το φαγητό είτε από τα καλλυντικά σου, τότε η μαγειρική σόδα θα φροντίσει να τα διώξει! Τοποθέτησε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας στο σημείο που βρίσκεται το πρόβλημα και απομάκρυνε την λευκή σκόνη μετά από ώρα αφού το έχει απορροφήσει.

έπιπλα

Πως να το δώσεις λάμψη;

#1 Φρούτα

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, τα φρούτα μπορούν να βοηθήσουν την όψη του δερμάτινου καναπέ σου και συγκεκριμένα το πορτοκάλι και η μπανάνα. Τρίψε λοιπόν τα σημεία του καναπέ που έχουν φθαρεί και δώσε λάμψη.

#2 Βαζελίνη

Η βαζελίνη θα γυαλίσει το δερμάτινο ύφασμα χωρίς να προκαλέσει καταστροφές. Θα δώσει “ζωή” στον καναπέ σου τρίβοντας με ένα μαλακό πανάκι για να εξαφανίσεις την θαμπή όψη.

έπιπλα
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet