Το γνωρίζατε ότι η μακροζωία και η ευεξία μας εξαρτώνται και από τον χώρο που ζούμε; Μια μελέτη που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Danish Twin Study στη Δανία διαπίστωσε κάτι μάλλον αναπάντεχο όσον αφορά τη μακροζωία μας. Σύμφωνα με τους Δανούς μόνο το 20% περίπου του χρόνου ζωής του μέσου ανθρώπου σχετίζεται με τα γονίδια του, ενώ περίπου το 80% επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής και το περιβάλλον.

Η αλήθεια είναι πώς οι περισσότεροι άνθρωποι ελάχιστα έχουν συσχετίσει το περιβάλλον του σπιτιού τους με τη μακροζωία, ωστόσο ισχύει πως ένας ήρεμος, χαρούμενος και οικολογικός περιβάλλοντας χώρος μπορεί να μας προσφέρει πάρα πολλά. Η σύμβουλος Ευεξίας (Wellness Design Consultant) Jamie Gold και συγγραφέας του βιβλίου Wellness by Design μας δίνει κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές για να αναβαθμίσουμε το περιβάλλον μας ώστε να μας εξασφαλίσει ηρεμία και ευεξία.

Wellness

Κουζίνα

Εφοδιαστείτε με ένα Slow Cooker

Πολλά έχουν ειπωθεί για τα οφέλη του αργού μαγειρέματος. Κόντρα στη βιασύνη της εποχής το αργό μαγείρεμα θα μας ανταμείψει με μια ανεπανάληπτη γεύση. To slow cooker είναι ένα αυτόνομο μαγειρικό σκεύος, το οποίο μαγειρεύει το φαγητό σε χαμηλές θερμοκρασίες για πολλή ώρα. Το αντίθετο μιας χύτρας ταχύτητας δηλαδή. Η  αγορά του δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή και καίει ελάχιστο ρεύμα. Αλλά το κυριότερο είναι ότι θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νόστιμα και πολύ ελαφρά γεύματα.

Wellness

Υπνοδωμάτιο

Βάλτε όμορφες κουρτίνες συσκότισης

Ο επαρκής ύπνος κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί ομαλά, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και επαναφορτίζει τον εγκέφαλο. Τόσο οι ενήλικες νέοι όσο και οι ηλικιωμένοι χρειάζονται από 7 έως 9 ώρες ύπνο την ημέρα. Για να έχετε ποιοτικό ύπνο, πηγαίνετε στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε βράδυ και ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε πρωί. Διατηρήστε το δωμάτιό σας σκοτεινό, ήσυχο και δροσερό και χρησιμοποιήστε ένα άνετο στρώμα και μαξιλάρια.

Wellness

Αγοράστε ένα μηχάνημα παραγωγής λευκού θορύβου ή κατεβάστε μια αντίστοιχη εφαρμογή.

Ο λευκός θόρυβος μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο κάλυψης άλλων θορύβων, που μας ενοχλούν παρεμποδίζοντας την χαλάρωση του εγκεφάλου μας. Σύμφωνα με μελέτες, η ακρόαση λευκού θορύβου ενδεχομένως να χαρίζει ήρεμο ύπνο, καθώς καλύπτει άλλους ήχους που μπορεί να μας ταράξουν την ώρα που κοιμόμαστε.


Living Room

Δώστε σημασία στις αναλογίες

Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια διακόσμησης, φροντίστε να δώσετε σημασία στις αναλογίες του χώρου. Αν δεν τον εκτιμήσετε σωστά, τότε υπάρχει κίνδυνος το σαλόνι τελικά να φαίνεται είτε φτωχό είτε υπερφορτωμένο. Για μια πετυχημένη διακόσμηση, οφείλετε να αναγνωρίσετε πρώτα τα δυνατά σημεία του σαλονιού.

Διαχειριστείτε σωστά τις χρωματικές παλέτες

Να έχετε στο μυαλό σας ότι ένα σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης του σαλονιού αποτελεί ο συνδυασμός του χρώματος του τοίχου με αυτό των επίπλων. Ένας ανοιχτόχρωμος τοίχος, αυτόματα μεγαλώνει οπτικά το χώρο. Αν από την άλλη έχετε σκουρόχρωμους τοίχους, τότε τα έπιπλα καλό θα είναι να είναι ανοιχτόχρωμα, για να υπάρξει ισορροπία.

Wellness

Προσθέστε αντικείμενα που νιώθετε περηφάνια που τα έχετε

Ένα έργο τέχνης, ένα σουβενίρ από κάποιο ταξίδι που σας φέρνει στο μυαλό όμορφες εικόνες, κάτι που κληρονομήσατε από τη μαμά σας. Οτιδήποτε σας κάνει να νιώθετε όμορφα πρέπει να βρει τη θέση του στο σαλόνι!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!