Νιώθεις πως η ντουλάπα σου έχει κάποια κρυφή τρύπα που μαζεύει όλα τα αγαπημένα σου ρούχα τις ημέρες που θέλεις να τα φορέσεις στη δουλειά; Επειδή αυτό μάλλον δεν παίζει, μήπως τελικά ευθύνεται η ακαταστασία από τα άπειρα ανακατεμένα ρούχα που βρίσκονται εκεί μέσα; Εάν έχεις αρκετό καιρό να ξεκαθαρίσεις την ντουλάπα σου αυτή είναι η κατάλληλη εποχή!

ντουλάπα

Για αρχή βγάλε όλα τα ρούχα από όλους τους αποθηκευτικούς χώρους την ντουλάπας σου. Εφόσον τα ξεκαθαρίσεις σε χειμερινά και καλοκαιρινά ξεκίνησε τη διαδικασία για να οργανώσεις σωστά την γκαρνταρόμπα σου. Υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις μπροστά από τον καθρέφτη που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις εάν ένα ρούχο το θέλεις η όχι.

ντουλάπα

Σκέφτεσαι σίγουρα ότι κάποια ρούχα έχουν συναισθηματική αξία για εσένα: το φόρεμα της αποφοίτησής σου, ένα τζην παντελόνι που το φορούσες όταν ήσουν 5 κιλά πιο αδύνατη, μία φούστα που πιστεύεις ακόμα ότι κάπως θα καταφέρεις να τη συνδυάσεις και να τη φορέσεις… Πρέπει να μάθεις ότι όλα αυτά σου είναι άχρηστα πια και το μόνο που κάνουν είναι να κρατάνε παραπάνω χώρο στη ντουλάπα σου.

Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποια είναι τα 4 tips που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις τη ντουλάπα σου εύκολα και γρήγορα.

#1 Ρώτησε τον εαυτό σου εάν ένα ρούχο το θέλεις

Αυτό το κόλπο πιάνει πάντα! Για να λειτουργήσει ακόμη περισσότερο μπορείς να τα δοκιμάζεις ταυτόχρονα. Φόρεσέ τα και δες αν σου κάνουν, αν το στυλ τους σε αντιπροσωπεύει πια, ή με τι ρούχα μπορείς να τα συνδυάσεις! Δες αν είναι είναι μικρά ή μεγάλα. Και αποφάσισε τι πραγματικά έχει νόημα να συνεχίσει να υπάρχει μέσα στη ντουλάπα σου.

Ρούχα και πλύσιμο

#2 Ξεχώρισε τα ρούχα σου ανά χρώμα, εποχή και στυλ

Εφόσον διαλέξεις αυτά που θέλεις να κρατήσεις, χώρισέ τα ανά χρώμα, εποχή (άλλα πιο χοντρά άλλα πιο λεπτά) και ανά στυλ (τα t-shirts μαζί, τα bottoms μαζί κ.λπ.). Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να τα βρίσκεις εύκολα και γρήγορα.


#3 Ταξινόμησε τα ρούχα σου για Πούλημα/ Δωρεά/ Ανακύκλωση

Ότι έχει συναισθηματική αξία για εσένα αντί να το πετάξεις, μπορείς απλά να το χαρίσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα δεις ένα ρούχο που αγαπούσες και δεν σου κάνει πια να το χαίρεται και να το αγαπά κάποιος άλλος. Επίσης, πολύ διαδεδομένο στις μέρες μας είναι να πουλάς τα προσωπικά σου αντικείμενα. Έτσι κομμάτια που είναι σε καλή κατάσταση μπορείς να τα πουλήσεις και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω! Τέλος, υπάρχει και η ανακύκλωση. Πολλές μεγάλες εταιρίες ρούχων όπως η H&M ανακυκλώνουν ρούχα. Οπότε εάν έχεις ρούχα με τρύπες και φθορές από το να τα πετάξεις μπορείς να τα ανακυκλώσεις και να πάρεις ένα εκπτωτικό voucher για τις επόμενες αγορές σου.

ντουλάπα

#4 Φρόντισε πάντα να τοποθετείς τα ρούχα στη θέση τους

Για να μη φτάνεις σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό όταν βγάζεις ένα ρούχο να το ξαναβάζεις πίσω στη θέση του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που δεν κάνεις μόνο εσύ αλλά όλες μας! Με το να πετάς τα πάντα, καθαρά και άπλυτα πάνω στην καρέκλα του δωματίου σου δε σε βοηθάει να τα βρεις όταν τα χρειάζεσαι αλλά και δημιουργείς ένα χάος που δεν σου χρειάζεται.

Διάβασε επίσης: 8 outfits ιδανικά για ανοιξιάτικο γάμο!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet