Ένα καλό πράγμα μάς έμαθε η πανδημία: Η δουλειά βγαίνει και από το σπίτι (τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις). Φέτος το καλοκαίρι έχει καινούργιο αέρα! Πολλοί εργαζόμενοι έχουν επιλέξει να δουλέψουν από το εξοχικό τους ή από κάποια παραλία συνδυάζοντας έτσι διασκέδαση και δουλειά ή όπως λέμε και στο χωριό μας, business and pleasure= bleisure!

Πλέον τα ταξίδια και η εργασία συνδυάζονται, αρκεί να έχεις laptop και internet! Έτσι μπορείς φέτος τον Αύγουστο να πας σε κάποιο beach bar με το laptop σου και να κάνεις από εκεί τις δουλειές σου! Και εάν αισθανθείς ότι σε συγχύζουν, πίνεις κι ένα κοκτέιλ να ηρεμήσεις και κανείς δεν σου λέει τίποτα!

Επιπλέον, 1 στους 3 που πήγαν ή θα πάνε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι φέτος, θα το συνδυάσουν με διασκέδαση, αναφέρει η Jeanne Liu  από την Global Business Travel Association. «Είναι άνθρωποι κάθε επιπέδου στην επαγγελματική ιεραρχία», εξηγεί. «Αρχικά υπήρχε η αίσθηση πως το φαινόμενο θα περιοριζόταν σε άτομα που είναι στην αρχή της καριέρας τους, όμως βλέπουμε να το κάνουν και στελέχη των εταιρειών. Αν και παραμένει μόδα κυρίως στους millenials σε σχέση με τους μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενους. Είναι μία ευκαιριακή επιλογή. Έχει να κάνει με τον προορισμό που πρόκειται να ταξιδέψει κανείς και το αν θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο εκεί».

bleisure

Φυσικά το να μπορείς να περνάς καλά ακόμα κι όταν εργάζεσαι, είναι κάτι που αρέσει και στους εργοδότες καθώς με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι είναι πιο ευχαριστημένοι από τις συνθήκες εργασίας τους!

Η άλλη πλευρά του bleisure

Στο εξωτερικό, ο συνδυασμός business and pleasure ήταν κάτι που υπήρχε από πιο παλιά, όμως εδώ στην Ελλάδα δεν ήταν κάτι διαδεδομένο. “Δουλεύω” σήμαινε πάντα “στο γραφείο” και τα επαγγελματικά ταξίδια παρέμεναν επαγγελματικά. Πλέον σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ταξιδιώτες επιλέγουν να μείνουν στο ίδιο κατάλυμα και στο business και στο leisure κομμάτι του ταξιδιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ξενοδοχεία που είναι παραδοσιακά συνδεδεμένα με το επαγγελματικό ταξίδι, έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν την «χαλαρωτική» πλευρά τους και να αποκτήσουν πιστούς πελάτες. Μάλιστα, πολλά από αυτά δημιουργούν δελεαστικά πακέτα με σκοπό να προσελκύσουν πελάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με την οικογένειά τους ή τους συντρόφους τους!

Βέβαια, ενώ η τεχνολογία μάς επιτρέπει να εργαζόμαστε από μακριά, είναι η ίδια που τελικά περιορίζει τον χρόνο της διασκέδασής μας. Αυτό όπως δείχνει η έρευνα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους ταξιδιώτες business. Όταν θες να περάσεις καλά, προτιμάς ο περισσότερος χρόνος που περνάς σε ένα καινούργιο μέρος να είναι διασκέδαση και όχι δουλειά (εάν όχι, να το κοιτάξεις!)…

bleisure

Τέλος, η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια πολλά έχουν αλλάξει στη ζωή μας. Έχουμε συνηθίσει να δουλεύουμε διαφορετικά, οι εταιρίες έχουν αλλάξει τη φιλοσοφία τους όσον αφορά στην απομακρυσμένη εργασία και την εργασία που συνδυάζεται με τη διασκέδαση. Ανοίγει μια καινούργια αγορά για τα ξενοδοχεία που δούλευαν αποκλειστικά με ανθρώπους που διέμεναν σε αυτά μόνο για δουλειά καθώς πλέον συνδυάζεται η διαμονή και με Σαββατοκύριακα. Εμάς μας αρέσει πολύ αυτό το νέο trend κι ανυπομονούμε να γράφουμε από την παραλία!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet