Όλο και περισσότεροι γονείς και παιδαγωγοί τάσσονται υπέρ της πρακτικής του baby swimming. Και καλώς, καθώς δεν είναι μια μόδα, αλλά μια άκρως ωφέλιμη και εποικοδομητική δραστηριότητα με αδιαμφισβήτητα οφέλη για τη βρεφική υγεία και ανάπτυξη που ήρθε για να μείνει. Το baby swimming, ή αλλιώς ‘βρεφική κολύμβηση’ στα ελληνικά, είναι ιδανική για βρέφη ηλικίας τριών μηνών έως και τριών ετών.

baby swimming

Τα οφέλη baby swimming για τα βρέφη:

 1. Τα βρέφη βρίσκονται σε ένα ήσυχο, ευχάριστο και οικείο για εκείνα περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει καθώς κατά τη διάρκεια της κύησης βρίσκονταν σε ένα επίσης υγρό περιβάλλον, στον αμνιακό σάκο, οπότε η παρουσία τους στην πισίνα συνιστά αναβίωση αυτής της εμπειρίας.
 2. Ενδυναμώνεται ο βρεφικός οργανισμός.
 3. Βελτιώνεται η φυσική κατάσταση των παιδιών. Πιο αναλυτικά, μελέτες έχουν δείξει πως τα μωρά που έχουν κάνει μαθήματα βρεφικής κολύμβησης έχουν καλύτερη ισορροπία, μεγαλύτερη αντοχή και δύναμη. Ακόμη, παρουσιάζουν βελτίωση του συγχρονισμού των άκρων, περπατούν πιο γρήγορα και ελέγχουν καλύτερα τις κινήσεις και τη στάση του σώματός τους.
 4. Κάνοντας μαθήματα βρεφικής κολύμβησης τα μωρά χαλαρώνουν μέσα στο νερό, με αποτέλεσμα να έχουν πιο εύκολο, καλής ποιότητας και διάρκειας ύπνο.
 5. Τονώνεται το ανοσοποιητικό και αναπνευστικό τους σύστημα, με αποτέλεσμα την πρόληψη διαφόρων λοιμώξεων.
 6. Αναπτύσσουν κολυμβητικές δεξιότητες. Αν και τα μαθήματα κολύμβησης γίνονται με τη μορφή παιχνιδιών και όχι ‘συμβατικών’ προπονήσεων, τα βρέφη μαθαίνουν από πολύ νωρίς πώς να κολυμπούν σωστά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν μεγαλώσουν, να γνωρίζουν πώς να κολυμπούν με ασφάλεια στις θάλασσες.
 7. Βελτιώνεται η όρεξή τους.
 8. Διασκεδάζουν.
 9. Αναπτύσσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και αυτοπεποίθηση.
 10. Κοινωνικοποιούνται, καθώς αλληλεπιδρούν με παιδιά της ηλικίας τους.
 11. Χαλαρώνουν, όπως και οι γονείς που τα συνοδεύουν.
 12. Αναπτύσσονται νοητικά μέσω της αλληλεπίδρασής τους με πληθώρα ερεθισμάτων με τα οποία έρχονται σε επαφή στο περιβάλλον της πισίνας.
 13. Οι γονείς μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν με τα παιδιά τους, να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί τους, να κατανοούν τις ανάγκες και επιθυμίες τους, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο στενούς δεσμούς μαζί τους. Ως συνεπακόλουθο των παραπάνω αυξάνεται η συνοχή μεταξύ των μελών της οικογένειας. Οι γονείς, επιπρόσθετα, αποκτούν νέες και θετικές εμπειρίες με τα παιδιά τους.
 14. Μακροπρόθεσμα, τα παιδιά δεν αναπτύσσουν φοβίες για το νερό.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet